Rugvulling EKI

  Rugvulling voor kitten

  Heeft u een rugvulling nodig van PE schuim of PU schuim? Deze zijn geschikt om voegen af te dichten, voegen minder diep te maken en naden en kieren af te dichten.


  PE rugvulling

  PE rugvulling

  PE rugvulling wordt gemaakt van polyethyleenschuim. Omdat het van PE schuim gemaakt wordt, heeft deze rugvulling een gesloten celstructuur. Het materiaal is goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling, ozon en andere weersomstandigheden. Dankzij de gesloten celstructuur is het goed bestand tegen water en kan het weerstand bieden tegen onder andere stof en lucht. Het materiaal is goed geschikt om schokken te absorberen en geluid te isoleren. De PE rugvulling kan gebruikt worden op plaatsen met een hoge mechanische belasting en waar veel contact is met water. Daarnaast is het materiaal ook nog eens erg goed verouderingsbestendig. Als één van de weinige schuimen bevat het geen weekmakers die polycarbonaat of plexiglas aantasten.


  PE rugvulling wordt veel gebruikt ter opvulling van naden en kieren. De belangrijkste toepassing is als rugvulling voor afdichtingskitten bij dilatatievoegen. Door middel van deze rugvulling kunnen diepe voegen minder diep gemaakt worden voordat ze afgekit worden. Daarmee wordt driepuntsaanhechting in voegen voorkomen en wordt de juiste breedte/diepte verhouding gecreëerd. Het rondschuim moet zich goed kunnen klemmen in de voeg, zodat wegzakken ervan tijdens het aanbrengen van de kit wordt voorkomen. Deze voegen kunnen zich bevinden in onder andere wanden, betonpanelen, metselwerk en prefab, maar ook in gordijngevelconstructies en gestorte elementen. De toepassingsgebieden van PE rugvulling bevinden zich zowel binnen als buiten, omdat het goed bestand is tegen verschillende invloeden van buitenaf. Een voorbeeld van zo’n toepassingsgebied is in de glas- en gevelbouw. Omdat het materiaal waterbestendig is, kan het, in tegenstelling tot PU rugvulling, ook toegepast worden op plekken waar een waterbestendige afdichting nodig is.


  PU rugvulling

  PU rugvulling

  PU rugvulling wordt gemaakt uit polyetherschuim. PU schuim is een materiaal met een open celstructuur, het ronde profiel dat we direct uit de schuimblokken produceren heeft dit dus uiteraard ook. Dankzij deze open celstructuur wordt lucht afgevoerd en ontstaat er geen blaasvorming bij het afkitten. Dit zorgt er ook voor dat er niet teveel spanning op de kit komt te staan. Het zachte polyetherschuim is gemakkelijk in te drukken. Deze eigenschap zorgt ervoor dat voegen opgevuld kunnen worden met een groter voegverloop dan bijvoorbeeld een PE rugvulling zou kunnen. PU rugvulling is goed verouderingsbestendig en wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt. Het materiaal kan gebruikt worden met verschillende ondergronden en kitten.

  Polyetherschuim rugvulling is bedoeld om diepe voegen die afgekit moeten worden minder diep te maken. Hiermee wordt driepuntsaanhechting in voegen voorkomen en wordt de juiste breedte/diepte verhouding gecreëerd. Stel dat u een kitvoeg heeft van bijvoorbeeld 10 mm breed en 10 cm diep, dan kunt u deze met een rugvulling maar 10 mm diep maken. Op deze wijze ontstaat een voeg van 10x10 mm. Als dit de situatie is, dan moet gekozen worden voor een rugvulling met een doorsnede van 20 mm. De rugvulling moet namelijk twee keer zo groot zijn als de voegbreedte van de voeg die afgedicht moet worden. Het ronde schuim kan hierdoor goed geklemd worden in de voeg, zodat het niet weg kan zakken tijdens het aanbrengen van de kit. Ook kan het gebruikt worden om voegen met een groot voegverloop af te dichten. Deze afdichtingen kunnen zijn tegen stof en vuil. PU rugvulling is geschikt om lichte schokken op te vangen en kan gebruikt worden om geluid te absorberen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.