EKI schuim in voetbalveld Pogba

EKI schuim voetbalveld Pogba
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: schuim gebruikt voor een voetbalcourt

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze eerste editie: schuim in een voetbalcourt!


Playground of Possibilities

Ons EKI 620 PE schuim is gebruikt bij het voetbalveld ‘Playground of Possibilities’ van Adidas en topvoetballer Paul Pogba. Het schuim heeft hier als mal gefunctioneerd, waar vervolgens het rubber in gegoten kon worden. Het voetbalveld weerspiegelt de erfenis van de voetbalster in zijn geboortestad. Adidas wil hiermee sport toegankelijk maken voor iedereen, in de hoop dat de volgende generatie voetballers geïnspireerd wordt. Naast het unieke design is dit nieuwe speelveld speciaal door de verantwoorde fabricage. Dit voetbalveld is namelijk gemaakt van 62% gerecyclede materialen, zoals versleten Adidas-schoenen. De samenstelling:

  • 3 ton niet-gerecycleerde rubbermaterialen;
  • 5 ton gerecycled rubber (postindustrieel autoafval);
  • 1,5 ton gerecycled rubber van oude Adidas schoenen.


Waarom EKI 620 voor deze toepassing?

EKI 620 is een antraciet PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd. Het heeft een gesloten celstructuur en is goed bestand tegen water en zware belasting. Het bijzondere aan EKI 620 is dat het een harder soortelijk gewicht heeft ten opzichte van andere typen PE schuim. Het schuim is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder invloeden van UV-straling en ozon. Daarnaast kan het schuim ingezet worden binnen een groot temperatuurbereik. Al deze eigenschappen zorgen er uiteindelijk voor dat EKI 620 geschikt is als mal.

Doordat EKI 620 een relatief hoog gewicht heeft, is het geschikt om hele zware elementen te verpakken. Dit kunnen bijvoorbeeld kofferinterieurs zijn, maar het materiaal kan ook gebruikt worden als afstandhouder. Tot slot heeft EKI 620 ook schokdempende & geluidsisolerende eigenschappen. Hierdoor kan dit materiaal ook gebruikt worden als geluidsisolatie.

19 mei 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier