EKI klimaatpositief dankzij zonnepanelen

8000 zonnepanelen op het dak van EKI
Geplaatst in EKI

Meer ruimte en duurzaamheid in het nieuwe pand

In ons nieuwe pand staat naast meer ruimte om te produceren en meer ruimte om het team uit te breiden één onderwerp voorop: duurzaamheid. Het doel is om niet alleen ons eigen pand, zowel de fabriek als het kantoor, van stroom te kunnen voorzien, maar ook zoveel mogelijk andere huishoudens in Nederland. Om dit te kunnen realiseren hebben wij verschillende duurzaamheidsfacetten in ons nieuwe pand aan de Ambachtsweg toegepast.


Zonnepark ter grootte van 6 voetbalvelden

Onze belangrijkste ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid is ons zonnepark (KIEN24). Met maar liefst 8000 zonnepanelen op het dak (ongeveer 6 voetbalvelden!) worden wij niet alleen zelf van stroom voorzien, maar worden ook 800 huishoudens in Nederland van groene stroom voorzien via Vandebron. Ons zonnepark heeft een totaal vermogen van 2,65 Megawatt en produceert jaarlijks ruim 2.000.000 kWh duurzame stroom. Hierdoor produceren wij jaarlijks 1.000.000 kg minder CO2 uitstoot. Hiermee hopen wij ons steentje bij te dragen aan een betere en groenere wereld.


Overige toegepaste duurzaamheidsfacetten

Dankzij pelletkachels wordt de 25.000 m2 die we voor ons productieproces gebruiken verwarmd en onze milieuvriendelijke warmtepompen zorgen voor de verwarming van het kantoor. Hierdoor zijn wij volledig onafhankelijk van het gas. Daarnaast hebben wij het pand voorzien van LED verlichting en hebben wij een volledig nieuw geïsoleerd dak laten plaatsen. Hierdoor zijn wij klimaatpositief en heeft ons kantoorpand het A++ energielabel gekregen! Per jaar is het standaard energiegebruik van het kantoor namelijk 410,6 MJ/m2 en stoot het 25,2 kg/m2 Co2 emissie uit.


22 oktober 2020

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier