Granulaatrubber

  Granulaatrubber wordt gemaakt van gerecycled SBR rubber uit granulaatkorrels. Het heeft zeer goede geluiddempende en isolerende eigenschappen. Het wordt onder andere gebruikt als (onder)vloer, als isolatie, in transport als ladingzekering, voor tegeldragers en als oplegrubber.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van granulaatrubber

  Granulaatrubber bestaat volledig uit gerecycled SBR rubber. Het rubber wordt tot kleine korrels gereduceerd (granulaatkorrels) en deze worden vervolgens aan elkaar gebonden dankzij een hoogwaardig polyurethaan (PUR). Dit wordt vervolgens in speciale machines tot platen en rollen verwerkt. Het is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Granulaatrubber heeft een goede weerbestendigheid, goede geluiddempende en isolerende eigenschappen, is multifunctioneel, maar laat wel water door. Het kan gebruikt worden in situaties waar het in contact komt met natriumchloride, zwakke zuren en alkaline oplossingen.

  Het materiaal is gemakkelijk te snijden en kan in veel verschillende breedtes en diktes geleverd worden. Granulaatrubber heeft van nature anti-slip eigenschappen en kan gebruikt worden binnen een groot temperatuurbereik. Wij leveren het rubber in een zwarte kleur. Dankzij de structuur die ontstaat door de gerecycleerde korrels, zal dit geen egale zwarte kleur zijn. Het rubber wordt door ons geleverd in ongelijmde rollen en platen van verschillende afmetingen. Wij kunnen ook diverse vormen op maat uit deze rollen en platen snijden.

  Granulaat rubber toepassingen

  Granulaatrubber kan gebruikt worden voor diverse toepassingen. Een veelvoorkomende toepassing van het materiaal is als ondervloer, tijdelijke vloer of als vloer voor fitnesszalen, dit komt door de anti-slip eigenschappen van het gerecyclede rubber. Wij leveren het echter voornamelijk in strips, deze worden bijvoorbeeld gebruikt in de transportsector als ladingzekering, om ervoor te zorgen dat vracht niet gaat schuiven. Het is voor dat soort toepassingen geschikt, omdat granulaatrubber goed in staat is om isolatie tegen geluid en trillingen te bieden. Om deze reden wordt het rubber ook vaak toegepast als oplegrubber.

  Daarnaast is het zeer geschikt om tegeldragers van te maken, deze worden in tuinen en terrassen gebruikt. Een andere toepassing van granulaatrubber is om er onderlegstrips, beschermlagen, afdichtingen en akoestische strips in grote (betonnen) bouwwerken van te maken. Tot slot wordt het gebruikt om rubberen lopers voor op daken van te maken.

  Granulaatrubber kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten van granulaatrubber van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. We kunnen het materiaal ongelijmd verwerken tot rollen, platen, ringen, blokjes en stroken. De artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Wilt u weten of granulaatrubber geschikt is voor uw specifieke toepassing? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.