SBR Rubber

SBR rubber is de meest voorkomende soort rubber. Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen en is erg slijtvast. Het wordt veel gebruikt als isolatie, afdichting en om schokken en trillingen te absorberen. Ook komt het materiaal voor in autobanden, veren en lagers.

SBR rubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

SBR rubber eigenschappen

SBR (Styrol Butadieen Rubber) is de meest gebruikte grondstof voor rubber. Het is butadieen rubber aangevuld met zo'n 10 tot 35 procent styreen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het rubber beter bestand is tegen warmte en veroudering. Het is bestand tegen temperaturen tussen de -20°C tot wel 90°C, waardoor het geschikt is voor gebruik bij isolatie, demping- en schokabsorptie. SBR rubber heeft een goede weerstand tegen wrijvingsslijtage, hierdoor is het een erg slijtvast materiaal wanneer het gebruikt wordt bij toepassingen binnen.

Daarnaast heeft het erg goede mechanische eigenschappen, wat betekent dat het goed terugkeert naar zijn originele vorm na indrukken. Door deze flexibiliteit en veerkracht zal het materiaal niet snel scheuren. Echter is het minder elastisch dan bijvoorbeeld natuurrubber. De hardheid van het materiaal varieert tussen de 40 tot 95 Shore A. Ook is het goed bestand tegen water, zuren, basen en zouten. Daarentegen raden wij het niet aan om SBR te gebruiken bij contact met (minerale) oliën, brandstoffen, koolwaterstoffen en oplosmiddelen. Als u op zoek bent naar een rubber dat beter bestand is tegen oliën, dan raden wij NBR rubber aan.

Toepassingen van SBR rubber

Het is een universeel gebruikt type rubber met veel verschillende toepassingsmogelijkheden, voornamelijk binnen. Denk hierbij aan rubber matten, anti-slip matten, oplegrubber in constructies zoals onder zware balken en zelfs in schoenzolen. Doordat het in vergelijking met andere technische rubbers minder goed bestand is tegen invloeden van het weer en tegen hitte, wordt het vooral binnen toegepast. Het is terug te vinden in bijvoorbeeld de bouw, scheepvaart en industrie, maar ook in de medische sector. Zo worden SBR rubberplaten ingezet om lekkages of de doorstroom van lucht te voorkomen, maar ook als geluidsisolatie, bij opleggingen of in verpakkingen.

Doordat het materiaal makkelijk te verwerken is, kan het in allerlei vormen gesneden worden. Denk hierbij aan stroken, ringen, platen en pakkingen, in allerlei verschillende diktes. Deze kunnen worden ingezet ter isolatie, afdichting en om schokken of trillingen te absorberen. Andere bekende toepassingen van SBR rubber zijn in autobanden, ondervloeren, veren en lagers. Daarnaast heeft het door zijn brede scala aan eigenschappen talloze toepassingen binnen bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, ruimtevaart, landbouw en machinebouw.

Hoe EKI SBR rubber aan u levert

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals SBR rubber strip, SBR rubberplaat en SBR rubberstroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. Meestal is het rubber zwart, het witte rubber is voor toepassingen in de voedselindustrie. De artikelen die wij uit SBR produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier