Oplegrubber EKI

  Oplegrubber

  Heeft u oplegrubber nodig? Dit wordt gebruikt bij zware opleggingen, bijvoorbeeld onder vloerconstructies en om horizontale verplaatsingen op te vangen. Wij leveren oplegrubber in allerlei verschillende materialen en diktes.

  Uitgelichte producten

  Oplegrubber producten van EKI

  Oplegrubber

  Oplegrubber wordt toegepast voor verschillende doeleinden, voornamelijk om structurele bouwschade aan constructies te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn onder kanaalplaten, onder vloerconstructies, bij houtskeletbouw met oplegconstructies en als koudebrug onderbreking. Het materiaal zorgt voor een goede drukverdeling en vangt horizontale verplaatsingen, hoekverdraaiingen en zijdelingse verschuivingen op. Het voorkomt direct contact tussen bouwdelen, zoals beton op beton of beton op staal. Ook is het geschikt om bouwschade te voorkomen die ontstaat door afboeren. Dit rubber wordt gebruikt bij zware opleggingen, waarbij alle bewegingen van de zware constructie ongehinderd moeten kunnen plaatsvinden. Het rubber vermindert hinderlijke geluiden en vangt trillingen op, ook bij houten vloeren. EKI levert oplegrubber in veel verschillende afmetingen meestal onbelijmd, maar ook zelfklevend. Oplegrubber wordt geleverd in verschillende kwaliteiten: SBR, Neopreen, NBR en EPDM. Al naar gelang de toepassing moet de juiste rubbersoort gekozen worden. Het rubber kan geleverd worden in allerlei vormen zoals rollen, stroken, blokjes en stansdelen.

  Oplegrubber
  Neopreen oplegrubber

  Neopreen oplegrubber

  Neopreen oplegrubber is qua eigenschappen een combinatie van diverse andere rubbers. Hierdoor wordt het een kwalitatief goed en breed inzetbaar oplegrubber. Van het EPDM neemt het de UV- en ozonbestendigheid mee en vanuit het NBR de oliebestendigheid. Het is een synthetisch rubber, dat verkregen wordt door de polymerisatie van chloropreen. Oorspronkelijk was het bedoeld als oliebestendige vervanger voor natuurrubber. Neopreen rubber (ook wel CR rubber genoemd) heeft goede mechanische eigenschappen. Dit houdt in dat het na veelvuldig indrukken goed terug blijft gaan naar zijn originele vorm. Daarnaast is het materiaal erg slijtvast en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden, zoals UV-straling en invloeden van ozon. Een bekende eigenschap is de bestendigheid tegen zwembad- en zeewater. Verder is het ook goed bestand tegen chemicaliën, zuren, oplosmiddelen, minerale oliën en vetten. Doordat het materiaal tegen zoveel verschillende invloeden bestand is, is het zeer geschikt als oplegrubber. Het kan namelijk in veel verschillende omgevingen en situaties gebruikt worden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.