Oplegvilt

  Oplegvilt wordt van diverse soorten vilt gemaakt, zowel synthetisch als natuurlijk. Het wordt gebruikt om een betere drukverdeling te genereren, oneffenheden te egaliseren en scheuren en zijdelingse verschuiving tegen te gaan. Afhankelijk van het type gaat dit om zware of lichte constructies.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van oplegvilt

  Oplegvilt is een verzamelnaam voor verschillende soorten vilt die gebruikt worden voor hetzelfde doeleinde. Oplegvilt kan gemaakt worden van wolvilt, naaldvilt (synthetisch vilt) en staalvilt. De eigenschappen van het materiaal zijn afhankelijk van het soort vilt dat gekozen is. Zo is wolvilt goed bestand tegen invloeden van buitenaf, is naaldvilt erg sterk en slijtvast en is staalvilt geschikt bij zwaardere opleggingen die betere isolerende eigenschappen vereisen. Het geeft bij hoge belastingen namelijk een goede geluidsisolatie, schokabsorptie en het dempt trillingen goed. Alle soorten oplegvilt staan bekend om hun goede isolerende eigenschappen bij zowel geluid, als warmte en kou. Als het gebruikt wordt bij opleggingen, zal het trillingen verminderen en een betere koudebrug isolatie tussen muur en vloer tot stand brengen.

  Toepassingen van oplegvilt

  Oplegvilt wordt gebruikt om scheuren en zijdelingse verschuiving tegen te gaan, een betere drukverdeling te genereren en oneffenheden te egaliseren. Het wordt vaak gebruikt in prefab en nieuwbouw. Andere veelvoorkomende opleggingen zijn bij systeemvloeren en zwevende vloeren, beton opleggingen op kalkzandsteenmuren en bij scheidingswanden. Ook in metalen en stalen constructies wordt het veel gebruikt, zoals bij stalen balken.

  Wanneer welke soort oplegvilt gebruiken?

  Oplegvilt van staalvilt wordt gebruikt bij zware opleggingen waar horizontale verplaatsingen kunnen optreden en waar randspanningen ten gevolge van hoekverdraaiingen opgevangen moeten worden. Synthetisch oplegvilt van naaldvilt wordt ook gebruikt bij wat zwaardere constructies, maar hierbij komen geen horizontale verplaatsingen voor. Je kunt hierbij denken aan opleggingen van balken en platen, om randspanningen op te vangen. Oplegvilt van wolvilt wordt gebruikt bij lichte opleggingen, waar weinig tot geen horizontale verplaatsingen voorkomen.

  Vilt kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals plakvilt, vilt op rol, zelfklevend vilt, vilt per meter of viltstroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De oplegvilt artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.