EKI 9360 Oplegvilt bruin

  • Grondstof: synthetisch vilt
  • Kleur: bruin
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Veeleisende opleggingen zonder horizontale verplaatsingen.
Alle specificaties bekijken

Wat zijn de eigenschappen van dit oplegvilt en hoe wordt het geleverd?

EKI 9360 is een bruin oplegvilt dat gemaakt wordt van naaldvilt (synthetisch vilt). Dit materiaal is erg sterk en slijtvast, omdat het een hele goede verouderingsbestendigheid heeft. We kunnen dit vilt leveren in dikkere afmetingen, wat het extra stevig maakt. Het oplegvilt kan namelijk in diktes van 5, 8 en 10 mm geleverd worden, zowel ongelijmd als enkelzijdig zelfklevend. De zelfklevende variant wordt ook wel plakvilt genoemd. Dankzij deze diktes kan het, in tegenstelling tot de andere soorten vilt in ons assortiment, gebruikt worden bij zware constructies. Het geeft bij hoge belastingen namelijk een goede geluidsisolatie, schokabsorptie en het dempt trillingen goed. Het materiaal is zo slijtvast, omdat het onder andere een goede weerbestendigheid heeft. Het vilt kan gebruikt worden bij invloeden van UV-straling en ozon en is tevens goed waterbestendig. Daardoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. In beide omstandigheden zal het lang meegaan. Oplegvilt heeft daarnaast goede isolerende eigenschappen, zowel tegen warmte en kou als tegen geluid. We kunnen het materiaal voor u op maat maken in diverse vormen. Niet alleen als vilt op rol en als platen, maar ook viltringen, viltband en viltstroken kunnen wij u leveren in gewenste afnames. Deze vormen zijn tevens met een zelfklevende zijde leverbaar.


Waar kan ik EKI 9360 voor gebruiken?

Oplegvilt wordt, zoals de naam al verklapt, voornamelijk gebruikt voor opleggingen. Dit komt door de schokdempende eigenschappen van het vilt. Hierbij voorkomt het materiaal scheuren en zijdelingse verschuivingen, zorgt het voor een betere drukverdeling en kan het oneffenheden egaliseren. Daarnaast kan het trillingen verminderen en kan het een betere koudebrug isolatie tussen vloer en muur tot stand brengen. Dit oplegvilt van naaldvilt wordt voornamelijk gebruikt in zwaardere constructies waar bijna geen horizontale verplaatsingen op zullen treden. Veelvoorkomende toepassingsgebieden zijn nieuwbouw en prefab. Daarnaast wordt het toegepast bij zwevende vloeren en systeemvloeren en in metalen en stalen constructies. Voor beton opleggingen bij scheidingswanden en kalkzandsteenmuren wordt het tevens gebruikt. Wanneer EKI 9360 verwerkt wordt tot viltstrip, wordt het gebruikt voor opleggingen van balken en platen, gevelelementen, galerijplaten en balkonplaten. Het is hierbij in staat om randspanningen op te vangen. De geluidsisolerende eigenschappen van het vilt zorgen ervoor dat het toegepast kan worden als geluidsisolatie.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof synthetisch
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal vilt
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur bruin
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur vezels
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 5, 8, 10 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +120 °C kortstondig +130 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Lambda 0,048 W/mK
Warmtegeleidingscoëfficiënt of thermische geleidbaarheid geeft aan hoe een materiaal warmte geleidt en is afhankelijk van temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte.
Maximaal % indrukken 25%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Maximale belasting dynamisch 1,5 N/mm2  
Maximale belasting statisch 3 N/mm2  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier