Aluminiumfolie

  Aluminiumfolie wordt in de bouw veel gebruikt voor isolatie toepassingen omdat het reflecterend is door de zilveren kleur. Daarnaast is het reflecterende folie vochtwerend, dampremmend en winddicht. Met een zelfklevende zijde kan het ook op onze andere materialen bevestigd worden.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van aluminiumfolie

  Bij aluminiumfolie denk je waarschijnlijk meteen aan het folie dat je onder andere in de keuken gebruikt om je eten af te dekken of warm te houden. Ondanks het feit dat dit type folie vergelijkbare eigenschappen heeft met het aluminium bouwfolie dat wij bij EKI verkopen, is het niet hetzelfde materiaal. Het materiaal heeft wel veel gelijkenissen. Het aluminium keukenfolie wordt namelijk gebruikt om eten warm te houden. Dit doet men omdat het een isolerend materiaal is. Dit is ook het geval bij het aluminium bouwfolie, dat gebruikt wordt voor isolatie toepassingen. De reflecterende werking van het zilverkleurige materiaal zorgt voor deze isolerende eigenschappen.

  Reflecterend folie voordelen

  Reflecterend folie reflecteert de warmtestraling zodat het niet in het materiaal of de ondergrond trekt. In de winter houdt het hierdoor de warmte binnen en in de zomer buiten. Is het je wel eens opgevallen dat het condens aan het folie blijft hangen als er warm eten onder gestaan heeft? Dit komt omdat aluminiumfolie vochtwerend en dampremmend is. Daarnaast is het waterdicht (waterkerend), tochtwerend en winddicht. Het reflecterende folie heeft een zeer goede UV- en ozonbestendigheid en is goed bestand tegen invloeden van het weer. Daarom kan het zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is tevens goed verouderingsbestendig en biedt geluidsisolerende eigenschappen. We kunnen aluminium bouwfolie leveren in gewenste afmetingen en afnames, ook met één zelfklevende zijde. Deze zijde maakt het monteren van het materiaal op een vloer of wand gemakkelijker.

  Toepassingen van zelfklevend aluminiumfolie

  Aluminiumfolie wordt onder andere toegepast als dampdichte vloerfolie in vloerverwarmingssystemen. Ook aan de warme zijde van (hellende) daken en gevelconstructies, zoals in spouwmuren en voorzetwanden wordt het veel gebruikt. Met de zelfklevende zijde kan het reflecterend folie ook op een ander product, zoals EKI 107, geplakt worden. Als het op deze wijze gebruikt wordt, versterkt het de geluidsisolerende eigenschappen van het polyetherschuim. Daarnaast wordt het gebruikt om profielplaten en installatiekanalen te isoleren. Andere locaties waar aluminiumfolie veel toegepast wordt zijn sauna’s, zwembaden, badkamers, keukens, koelcellen, wasserijen en sportfaciliteiten. Dat komt door zijn isolerende en dampdichte eigenschappen.

  Aluminiumfolie kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals zelfklevend aluminiumfolie, reflecterend folie, aluminium bouwfolie, aluminium plakfolie, dakfolie, wandfolie en vloerfolie van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit folie produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.