EKI 1980 Aluminiumfolie

  • Grondstof: aluminium folie
  • Kleur: zilver
  • Zelfklevend: 1 kant
  • Geschikt voor: Isolatie, vochtwering en dampremmend.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit aluminiumfolie en hoe wordt het geleverd?

EKI 1980 is een aluminiumfolie dat onder andere gebruikt wordt voor isolatie toepassingen. Het is hiervoor geschikt dankzij de reflecterende werking van het zilverkleurige materiaal. Deze reflecteert de warmtestraling zodat de warmte niet in het materiaal of de ondergrond trekt. Daardoor wordt in de winter warmte binnen en in de zomer buiten gehouden. Het zilverfolie is te vergelijken met het aluminiumfolie dat u in de keuken gebruikt. Hier zult u het bijvoorbeeld gebruiken om eten af te dekken of warm te houden. De reden dat u het hiervoor gebruikt, is dat dit ook een isolerend folie is. Maar is het u wel eens opgevallen dat er condens aan het zilverfolie blijft hangen wanneer er warm eten onder gestaan heeft? Dit komt omdat het reflecterende folie dampremmend en vochtwerend is. Deze eigenschappen gelden ook voor EKI 1980. Daarnaast is het tochtwerend, winddicht en waterdicht (waterkerend). Het materiaal heeft tevens een zeer goede bestendigheid tegen het weer, UV-straling en ozon. Daardoor wordt het zowel binnen als buiten gebruikt. In beide situaties zal het aluminium bouwfolie goed verouderingsbestendig zijn. We kunnen EKI 1980 leveren in een dikte van 0,03 mm in diverse breedtes en afnames. Het materiaal is te leveren als aluminium plakfolie met één zelfklevende zijde. Dit zorgt ervoor dat het monteren van het materiaal op een wand of vloer gemakkelijker wordt gemaakt.


Waar kan ik EKI 1980 voor gebruiken?

Zoals genoemd heeft zelfklevend aluminiumfolie goede isolerende, dampremmende en vochtwerende eigenschappen. Daarnaast biedt het goede geluidsisolerende eigenschappen. Wanneer het reflecterende folie op een ander materiaal geplakt wordt, versterkt het de geluidsisolerende eigenschappen van dat materiaal. Zo wordt het bijvoorbeeld wel eens op één van onze soorten polyetherschuim geplakt, EKI 107. Wilt u zo’n materiaal met folie op maat laten maken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Verder wordt het zilverfolie veel gebruikt als dampdichte vloerfolie in vloerverwarmingssystemen. Een andere veelvoorkomende toepassing is om het te monteren aan de warme zijde van (hellende) daken en gevelconstructies zoals voorzetwanden en spouwmuren. Dankzij de isolerende en dampdichte eigenschappen wordt het ook veel gebruikt in warme of koude vochtige ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn zwembaden, badkamers, sauna’s, koelcellen, keukens, wasserijen en diverse sportfaciliteiten. Tot slot wordt aluminium plakfolie gebruikt om installatiekanalen en profielplaten te isoleren.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof aluminium
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal folie
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur zilver
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 0.03 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1200 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -30 °C tot +90 °C kortstondig +180 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Kleefsterkte na 24 uur > 20N/25mm (FTM 1)  
Kleefsterkte > 15N/25mm (FTM 1, na 20 min)  
Shear 1 kg - 25x25mm > 200 uur (FTM 8)  
Dampdiffusie < 0,1 (DIN 53122)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
HS code 76072090
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 1980 Aluminiumfolie

Stel samen en bestel - EKI 1980 Aluminiumfolie

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier