Afdichtingstape EKI

  Afdichtingstape

  Afdichtingstape is een enkelzijdig zelfklevende strip die gebruikt kan worden voor afdichtingen. Wij maken deze tape uit verschillende soorten celrubber en schuim, geschikt voor afdichtingen tegen o.a. tocht, water en kou. Deze kunnen wij in allerlei afmetingen op maat maken in gewenste afnames.

  Uitgelichte producten

  Afdichtingstape producten van EKI


  Afdichtingstape

  Met afdichtingstape wordt vaak een enkelzijdig zelfklevende strip bedoeld die gebruikt kan worden voor afdichtingen. Deze zelfklevende strip kan van verschillende materialen gemaakt worden en diverse afmetingen hebben. Deze materialen kunnen heel dun zijn en dus meer echt op tape lijken, maar wat dikkere materialen zoals schuim en celrubber zijn ook geschikt voor deze zelfklevende afdichtingen. In het assortiment van EKI zijn diverse soorten afdichtingstape van celrubber en schuim te vinden, maar ook een aantal soorten dubbelzijdig tape en dubbelzijdig foamtape. De eerste twee worden meer gebruikt voor afdichtingen en de laatste twee meer voor montage.


  Afdichtingstape van celrubber

  Celrubber afdichtingstape

  Celrubber is zeer geschikt als afdichtingstape omdat het een heel veelzijdig materiaal is dat voor veel verschillende afdichtingen gebruikt kan worden. Het is namelijk vaak in staat om waterdichte afdichtingen te realiseren. Afhankelijk van het gekozen type gaat het dan om afdichtingen tegen een grote waterdruk of juist bij licht contact met water. Een mooi voorbeeld hiervan is het realiseren van voegafdichtingen die veel in contact komen met water. Celrubber wordt gemaakt van verschillende grondstoffen die ieder weer hun eigen eigenschappen met zich meebrengen. Zo is afdichtingstape van EPDM celrubber zeer goed bestand tegen invloeden van het weer zoals UV-straling en ozon. De neopreen variant heeft een goede (zee)waterbestendigeid en vlamdovendheid, wat handig is als het materiaal gebruikt wordt in scheepvaart, industrie en bouw. Afdichtingstape van NBR celrubber heeft een zeer goede oliebestendigheid, wat het zeer geschikt maakt voor gebruik in situaties waar het veel in contact komt met olie. Bijvoorbeeld in machineruimtes, scheepvaart en offshore.


  Afdichtingstape schuim foamtape

  Afdichtingstape van schuim

  Enkelzijdig afdichtingstape wordt ook veel van schuim gemaakt. Deze zijn voornamelijk geschikt voor afdichtingen tegen kou, warmte, tocht, geluid en stof. Enkele soorten schuim, zoals PE schuim, zijn ook geschikt voor afdichtingen tegen water. Ze worden veelal gebruikt bij het afdichten van kozijnen, deuren en lichtkoepels, bijvoorbeeld in de bouw. De meest voorkomende grondstoffen voor deze toepassingen zijn PE, PU en PVC. Een speciale soort afdichtingstape van schuim is compressieband. Deze samengeperste band zet zich uit nadat deze afgerold wordt. Daardoor is het zeer geschikt voor het afdichten van bestaande voegen, bijvoorbeeld bij restauraties en renovaties. In ons schuim assortiment zijn diverse soorten enkelzijdig zelfklevende afdichtingstape te vinden voor bijvoorbeeld luchtdichte afdichtingen. Omdat wij het materiaal zelf op maat maken, zijn er veel verschillende afmetingen en afnames mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.