Anti-dreunfolie

Dit folie van bitumen, ook wel anti-dreunplaat genoemd, heeft zeer goede geluidsisolerende eigenschappen. Daarom wordt anti-dreunfolie gebruikt om trillingen te verminderen en het geluid dat resonantie met zich meebrengt. Het wordt veel toegepast in auto’s en onder regendorpels.

Anti-dreunfolie EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 6020 Anti-dreunfolie
  EKI 6020 Anti-dreunfolie
  • ontdreunen machines
  • onder dorpels: geluid regen
  • 1,6 mm dik

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 6030 Anti-dreunfolie
  EKI 6030 Anti-dreunfolie
  • ontdreunen
  • lichte constructies
  • 2,8 mm dik

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van anti-dreunfolie

Anti-dreunfolie is een type folie dat specifiek gebruikt wordt voor het verminderen van trillingen en het geluid dat resonantie met zich meebrengt. Het wordt ook wel anti-dreunplaat of ontdreuningsplaat genoemd. Dit materiaal wordt gemaakt van bitumen. Bitumen heeft bij omgevingstemperaturen de eigenschappen van een vaste stof, maar is natuurkundig beschouwd een vloeistof. Als de temperaturen hoger worden, neemt de vloeibaarheid toe.

Het is een op aardolie gebaseerde substantie. Men verkrijgt het door de lichtere onderdelen van aardolie, zoals petroleumgas, benzine en diesel, tijdens de raffinage uit de ruwe aardolie te verwijderen. Na deze destillatie blijft het zwaarste bestanddeel over en dat is bitumen, een donkere vloeistof. De vloeistof wordt onder andere gebruikt om asfalt mee te maken, maar dus ook om anti-dreunfolie mee te maken.

Op de flexibele bitumen ontdreuningsplaat wordt één zelfklevende zijde gemaakt die afgedekt wordt met een PE folie. Anti-dreunplaat heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, is goed bestand tegen invloeden van het weer en is erg waterbestendig. Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en het heeft een goede verouderingsbestendigheid. Daarnaast is het vlamdovend volgens EN13501 klasse E. Het materiaal heeft goede geluidsisolerende eigenschappen. Wij kunnen het folie leveren in verschillende vormen, zoals stroken, platen en ringen, met één zelfklevende zijde.

Toepassingen van anti-dreunfolie

Ontdreuningsmateriaal wordt vaak onder regendorpels of op rolluikkasten geplakt om het geluid van vallende regendruppels te verminderen. Een andere veelvoorkomende toepassing is om het onder machines te plaatsen. Hiermee wordt doordreunen naar de ondergrond tegen gegaan. Maar het kan niet alleen onder machines geplakt worden, ook op metalen, aluminium en kunststof platen in machines wordt het geplakt om resonantie tegen te gaan. Als deze in beweging gebracht worden wordt contactgeluid via het plaatmateriaal omgezet in luchtgeluid. De lichte trillingen die dan ontstaan nemen we waar als geluid. Door anti-dreunfolie aan te brengen op het plaatmateriaal, neemt de totale massa toe, wat de isolatiewaarden verhoogt. Daardoor ervaart u minder geluidsoverlast.

Daarnaast wordt het veel gebruikt om resonanties in auto’s tegen te gaan, omdat het geschikt is om carrosseriedelen te ontdreunen. Deuren, kofferruimtes, motorruimtes en de bodemplaten zijn de meest voorkomende plekken in een auto waar een anti-dreunplaat geplakt wordt. Andere veelvoorkomende toepassingen zijn in ventilatiekanalen, gevelbeplating, leidingommantelingen, spoelbakken, omkastingen en onder aanrechtbladen.

Anti-dreunfolie kopen?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals anti-dreunfolie, anti-dreunplaat, ontdreuningsmateriaal van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit bitumen produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier