Ontdreuningsplaat EKI

  Ontdreuningsplaat

  Heeft u ontdreuningsplaat nodig om geluid te isoleren of trillingen en schokken te absorberen? Ontdreuningsmateriaal van bitumen wordt veel gebruikt in auto's of onder regendorpels om het geluid dat resonantie met zich meebrengt te verminderen.  Ontdreuningsplaat

  Ontdreuningsplaten worden gebruikt als ontdreuningsmateriaal om schokken, geluid en trillingen te absorberen in o.a. voertuigen, machines, luchtkanalen, bij stalen deuren, onder regendorpels en bij gevelbeplating. De meest bekende toepassing van het materiaal is in auto's. Het wordt ook wel anti-dreunplaat of anti-dreunfolie genoemd en het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals platen, stroken en pakkingen. Het materiaal is waterbestendig, waardoor het onder andere gebruikt wordt bij geluidsisolering van vallende regendruppels. Ontdreuningsplaat wordt door ons gesneden naar strips en stroken van de juiste breedte, welke ook zelfklevend geleverd kunnen worden. De ontdreuning wordt verkregen door het juiste percentage van het oppervlak te bekleden met het materiaal.


  Ontdreuningsplaat bitumen

  Ontdreuningsplaat van bitumen

  Bij ontdreuningsplaat zult u meteen denken aan bitumenplaten. Bitumen heeft bij normale temperaturen de eigenschappen van een vaste stof, maar natuurkundig gezien is het een vloeistof. De vloeibaarheid van het materiaal neemt toe naarmate de temperatuur stijgt. Het is een op aardolie gebaseerde substantie die wordt verkregen door de lichtere onderdelen van aardolie tijdens de raffinage uit de ruwe aardolie te verwijderen. Daarna blijft het zwaarste bestanddeel over en dat is bitumen, een donkere vloeistof. De vloeistof wordt onder andere gebruikt om asfalt mee te maken, maar is tevens geschikt om ontdreuningsplaat mee te maken. Op de flexibele bitumenplaat wordt één zelfklevende zijde gemaakt die afgedekt wordt met PE folie. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te monteren en blijft hij goed op zijn plaats na montage. De anti-dreunplaat in ons assortiment heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, is bestand tegen water en invloeden van het weer. Daardoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden en heeft in beide omstandigheden een goede verouderingsbestendigheid.
  Uiteraard heeft het goede geluidsisolerende eigenschappen en daarnaast is het vlamdovend volgens EN13501 klasse E.


  Ontdreuningsplaten van rubber

  Ontdreuningsplaten van rubber en schuim

  Al het rubber in ons assortiment is in principe geschikt om trillingen en schokken te absorberen en kunnen dus gebruikt worden als ontdreuningsplaat. Deze rubber platen zijn daarnaast geschikt als oplegrubber. Dit is een speciaal type volrubber dat gebruikt wordt bij zware opleggingen waarbij een goede drukverdeling nodig is. Hierbij kunt u denken aan staalconstructies onder glasplaten of betonnen vloeren. Schuim is een materiaal dat erg breed inzetbaar is en gebruikt kan worden voor veel verschillende toepassingen. Daarom vindt u in ons assortiment schuim van allerlei verschillende soorten en hardheden. Bepaalde soorten schuim hebben geluidsabsorberende eigenschappen en bepaalde soorten hebben schokabsorberende eigenschappen. Deze typen schuim zijn geschikt als ontdreuningsmateriaal. Voor geluidsisolatie worden voornamelijk de zachte soorten schuim gebruikt, zoals polyetherschuim en melamine schuim. Om schokken te absorberen worden juist vaker de hardere soorten schuim gebruikt, zoals PE schuim, EVA schuim en PVC schuim.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.