Anti-dreunplaat EKI

  Anti-dreunplaat

  Heeft u anti-dreunplaat nodig om geluid te isoleren of trillingen en schokken te absorberen? Ontdreuningsmateriaal van bitumen wordt veel gebruikt in auto's of onder regendorpels om het geluid dat resonantie met zich meebrengt te verminderen.


  Anti-dreunplaat

  Anti-dreunplaten zijn geschikt als ontdreuningsmateriaal om schokken, trillingen en geluid te absorberen in o.a. voertuigen, luchtkanalen, machines, stalen deuren, regendorpels en gevelbeplating. De meest bekende toepassing ervan is in auto's. Anti-dreunplaat is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals platen, stroken en pakkingen. Het materiaal is bestand tegen water, waardoor het ook gebruikt kan worden bij geluidsisolering van vallende regendruppels. Ontdreuningsplaat wordt door ons gesneden naar strips en stroken van de juiste breedte. De ontdreuning wordt vervolgens verkregen door het juiste percentage van het oppervlakte te bekleden met het materiaal.


  Anti-dreunplaat bitumen

  Anti-dreunplaat van bitumen

  Bij anti-dreunplaat zult u meteen denken aan bitumenplaten. Bitumen heeft bij normale temperaturen de eigenschappen van een vaste stof, maar is natuurkundig gezien een vloeistof. Wanneer de temperatuur stijgt, neemt de vloeibaarheid van het materiaal toe. Het is een op aardolie gebaseerde substantie die wordt verkregen door de lichtere onderdelen van aardolie tijdens de raffinage uit de ruwe aardolie te verwijderen. Daarna blijft het zwaarste bestanddeel over en dat is bitumen, een donkere vloeistof. De vloeistof kan onder andere gebruikt worden om asfalt mee te maken, maar is dus tevens geschikt om ontdreuningsplaat mee te maken. Op de flexibele bitumenplaat wordt één zelfklevende zijde gemaakt die afgedekt wordt met PE folie. Deze anti-dreunplaat heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, is goed waterbestendig en bestand tegen invloeden van het weer. Het kan zowel binnen als buiten toegepast worden en heeft in beide omstandigheden een goede verouderingsbestendigheid. Daarnaast is het vlamdovend volgens EN13501 klasse E en heeft het uiteraard goede geluidsisolerende eigenschappen.


  Ontdreuningsplaat rubber

  Ontdreuningsplaten van rubber en schuim

  Alle soorten rubber die wij verkopen zijn in principe geschikt om schokken en trillingen te absorberen en kunnen dus gebruikt worden als anti-dreunplaat. Deze kunnen tevens geschikt zijn als oplegrubber. Dit is een speciaal type volrubber dat gebruikt wordt bij zware opleggingen waarbij een goede drukverdeling nodig is. Hierbij kan gedacht worden aan aan staalconstructies onder betonnen vloeren of onder glasplaten.


  Schuim is een materiaal dat erg breed inzetbaar is en gebruikt kan worden voor veel verschillende toepassingen. Daarom is schuim verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en hardheden. De zachte soorten zijn gemakkelijker in te drukken dan de harde. Bepaalde soorten schuim zijn geschikt om geluid te absorberen en bepaalde soorten zijn geschikt om schokken te absorberen. Deze typen schuim zijn geschikt als anti-dreunplaat. Als geluidsisolatie worden voornamelijk de zachte soorten schuim gebruikt, zoals polyetherschuim en melamine schuim. Om schokken te absorberen worden weer vaker de hardere soorten schuim gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan PE schuim, PVC schuim en EVA schuim.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.