EKI 6020 Anti-dreunfolie

  • Grondstof: bitumen folie
  • Kleur: zwart
  • Dichtheid: 1900 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant
  • Geschikt voor: Ontdreuning machines, tegen het geluid van regendruppels.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit anti-dreunfolie en hoe wordt het geleverd?

EKI 6020 is een zwart anti-dreunfolie, ook wel anti-dreunplaat of ontdreuningsplaat genoemd. Het zwarte folie wordt gemaakt van bitumen. Een bijzondere eigenschap van bitumen is dat het natuurkundig gezien beschouwd wordt als een vloeistof, terwijl het bij omgevingstemperaturen een vaste stof is. Hoe hoger de omgevingstemperatuur wordt, hoe vloeibaarder bitumen wordt. Het is gebaseerd op aardolie en wordt verkregen door tijdens de raffinage de lichtere onderdelen zoals benzine, diesel en petroleumgas te verwijderen uit de ruwe aardolie. Het zwaarste bestanddeel blijft dan over, dat is bitumen. Anti-dreunfolie van bitumen heeft een hele goede weerbestendigheid en is goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon. Daardoor kan het materiaal zowel binnen als buiten toegepast worden. In beide situaties is het zeer verouderingsbestendig. Daarnaast heeft de anti-dreunplaat een goede waterbestendigheid en heeft het brandklasse E volgens de norm EN 13501. De geluidsisolerende eigenschappen van het materiaal zijn erg goed. Wij leveren de ontdreuningsplaat met één zelfklevende zijde die afgedekt wordt met PE folie. EKI 6020 kan door ons in verschillende vormen geleverd worden, zoals platen, stroken en ringen met een dikte van 1,6 mm.


Waar kan ik EKI 6020 voor gebruiken?

Anti-dreunfolie wordt specifiek gebruikt om trillingen en het geluid van resonantie te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn onder machines, waarmee doordreunen naar de ondergrond tegen wordt gegaan. Daarnaast wordt het veel geplakt onder regendorpels of op rolluikkasten om het geluid van vallende regendruppels te verminderen. Andere plaatsen waar de ontdreuningsplaat veel geplakt wordt zijn op aluminium, metalen en kunststof platen in machines om resonantie tegen te gaan. Hier wordt het gebruikt omdat bij beweging van deze delen contactgeluid via het plaatmateriaal omgezet wordt in luchtgeluid. De trillingen die daarbij ontstaan, nemen we waar als geluid. Wanneer in zo’n situatie gebruik wordt gemaakt van anti-dreunfolie, neemt de totale massa van het plaatmateriaal toe waardoor de isolatiewaarden verhoogd worden. Hierdoor wordt er minder geluidsoverlast ervaren. Een andere toepassing van de anti-dreunplaat is om resonanties in auto’s tegen te gaan, waarmee carrosseriedelen ontdreund worden. Zo wordt het bijvoorbeeld geplakt in motorruimtes, kofferruimtes, deuren en op bodemplaten. Tot slot kan ontdreuningsmateriaal toegepast worden in ventilatiekanalen, spoelbakken, gevelbeplating of bijvoorbeeld onder aanrechtbladen. De toepassingsgebieden van geluidsisolatie folie zijn namelijk talloos.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof bitumen
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal folie
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 1900 kg/m³
Range: 1850 kg/m³ tot 1950 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 1.6 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Afmeting plaat 1000 x 1000 mm
Bij EKI snijden we vormen en bandjes uit platen. De standaard plaatbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Brandgedrag EN 13501 Klasse E  
Temperatuur -40 °C tot +80 °C kortstondig +90 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Applicatie temperatuur > 15 °C  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 6020 Anti-dreunfolie

Stel samen en bestel - EKI 6020 Anti-dreunfolie

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier