Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Middels klimaatbeheersing, ook wel klimaatregeling genoemd, zorgt u voor de optimalisatie van de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Het klimaat wordt geregeld door temperatuur en luchtvochtigheid, -kwaliteit en -stroom te reguleren. Ben u als fabrikant van HVAC-systemen op zoek naar benodigdheden als schuim, rubber en celrubber? EKI levert dit aan bedrijven in heel Europa.

Producten die u helpen met presteren en innoveren

Klimaatregeling waarborgt een comfortabele en gezonde binnenomgeving. Behalve de gezondheid van de gebruikers levert een HVAC-systeem ook een verhoogde duurzaamheid op. Inmiddels is het duidelijk geworden dat de focus op duurzaamheid geen trend van voorbijgaande aard is. Zeker met het sluiten van het Klimaatakkoord is duurzame energieopwekking belangrijker geworden. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Systemen worden alsmaar efficiënter en veelzijdiger.

Terwijl u deze voortdurende veranderingen op de voet volgt en deze integreert in uw producten en bedrijfsvoering in het algemeen, is het een geruststellende gedachte dat u kunt rekenen op een partner die u alles levert wat u in het kader daarvan nodig heeft. EKI levert zijn celrubber-, schuim- en rubberproducten onder andere aan technische groothandels, (totaal)leveranciers binnenklimaat en bedrijven die gespecialiseerd zijn in lucht-, warmte- of koeltechniek. U heeft de keuze uit een breed productgamma, waarbij grote en kleine op maat gemaakte afnames mogelijk zijn. Zelfs tijdens piekmomenten garanderen wij korte levertijden.Luchttechniek

Luchttechniek

Luchttechniek, ook wel ventilatietechniek genoemd, verwijst naar de processen en apparaten die middels ventilatie een gezonde en veilige binnenomgeving creëren. Zowel verschillende schuimsoorten als EPDM rubber zijn u van dienst bij het vervaardigen van systemen die niets te wensen overlaten. Een voorbeeld daarvan is het EKI 107 PU schuim. Dit wordt in PU schuimblokken vervaardigd en door EKI tot schuimplaat en polyetherschuimrollen van verschillende diktes verwerkt. Wij voeren diverse afmetingen en kunnen eveneens een door u gewenste maat maken. PU schuim laat zich tot diverse vormen, waaronder blokjes, ringen, schijven, stroken en schuimband verwerken. Onze klanten gebruiken dit materiaal onder andere voor het maken van luchtdichte afsluitingen in hun ventilatiesystemen.

EKI 400 EPDM celrubber kunt u eveneens gebruiken als afdichting voor een luchtdichte constructie. Tevens kunt u het EKI 1300 PE schuim, dat gekenmerkt wordt door zijn sterk isolerende kwaliteiten, inzetten ter afdichting van een constructie. Het beperken van lekkages in ventilatiesystemen door het luchtdicht maken daarvan zorgt voor een betere luchtkwaliteit.Warmtetechniek

Bent u producent van verwarmingssystemen, waaronder boilers, warmtepompen en airconditionings? Ook dan is het gebruik van de juiste hulpmiddelen essentieel om efficiënt en duurzaam gebruik te kunnen garanderen. Het aantal geplaatste warmtepompen neemt de laatste jaren zienderogen toe. De energiecrisis heeft de productie- en verkoopcijfers tot een recordhoogte weten te doen stijgen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de warmtepomp de toekomst heeft.

Onlosmakelijk verbonden met de opkomst van dit apparaat is dat hier in de nabije toekomst nog meer eisen aan gesteld zullen worden. De pompen dienen niet alleen efficiënter, maar ook stiller te worden. Schuim, rubber en celrubber kunnen u hierbij op verschillende manieren van dienst zijn, ongeacht het exacte pomptype (hybride, elektrisch, lucht/water, water/water of lucht/lucht). Tot de vaakst door professionals in de warmtetechniek afgenomen producten behoren EKI 1300 PE schuim, EKI 300 synthetisch schuim en EKI 1505 silicone sponsrubber.

WarmtepompKoelsysteem

Koeltechniek

Naast lucht- en warmtetechniek speelt ook koeltechniek een belangrijke rol op het gebied van klimaatbeheersing. Voor koelingstechnologieën als compressiekoeling, absorptiekoeling, thermo-elektrische koeling en verdampingskoeling maken onze klanten onder andere gebruik van EKI 493 EPDM celrubber, EKI 420 EPDM celrubber (heel zacht) en EKI 2000 PVC schuim.Toebehoren en onderdelen

Voor specifieke onderdelen van HVAC-systemen kunnen wij van EKI u gerichte producttypen aanbevelen. Hieronder zetten wij deze voor u op een rijtje:

Filterschuim heeft een hoge stofafscheiding en zet u in ten behoeve van het filteren van de lucht. Het lichtgewicht materiaal wordt gekenmerkt door zijn open celstructuur. De dichtheid ervan is afhankelijk van het PPI (poriën per inch) en kan variëren van fijncellig tot zeer grof. EKI is u graag van dienst bij het bepalen welke dichtheid voor uw toepassing het meest geschikt is.

Ventilatierooster

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier