EKI 9145 Bouwvilt wit

  • Grondstof: polyester / polypropyleen vilt
  • Kleur: wit
  • Dichtheid: 150 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Bouwvilt voor lichte constructies, tochtstrip en isolatie.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit bouwvilt en hoe wordt het geleverd?

EKI 9145 is een wit bouwvilt dat gemaakt wordt van polyester / polypropyleen vezels. Dat maakt dit een synthetisch vilt, ook wel naaldvilt genoemd. Daardoor is dit materiaal weervast, rot het niet in een vochtige omgeving en wordt het niet aangevreten door (on)gedierte. Dit type bouwvilt heeft een goede weerbestendigheid en is erg goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon. Daarom kan het materiaal zowel binnen als buiten toegepast worden. In beide situaties heeft het een hele goede verouderingsbestendigheid. Ook heeft het vilt een goede waterbestendigheid, zal het niet verkleuren door lekwater en heeft het een goede warmtebestendigheid. Het materiaal heeft een grote druksterkte, een lage wrijvingscoëfficiënt en is blijvend elastisch. De belangrijkste eigenschappen van het bouwvilt zijn de geluidsabsorberende en schokdempende eigenschappen. Omdat het naaldvilt gemakkelijk te verwerken is, kunnen we het in verschillende vormen leveren van 5 en 10 mm dik, ook zelfklevend. Meestal wordt het vilt op rol geleverd. De zelfklevende variant wordt ook wel plakvilt of zelfklevend vilt genoemd.


Waar kan ik EKI 9145 voor gebruiken?

Bouwvilt heeft diverse toepassingsgebieden. Dankzij de goede schokdempende en geluidsisolerende eigenschappen, wordt het veelal gebruikt als oplegvilt en om oneffenheden te egaliseren. Het kan in vrijwel elke denkbare bouwkundige constructie toegepast worden om oneffenheden te egaliseren, trillingen en geluid op te vangen en belasting te verminderen. Wanneer het vilt gebruikt wordt, is er minder kans op puntbelastingen van oneffenheden tussen vloeren en binnenmuren. Hiermee wordt de kans op scheurvorming in bijvoorbeeld kalkzandsteen binnenmuren verminderd. Dit gebeurt voornamelijk wanneer er onder invloed van temperatuur bewegingen ontstaan in bouwconstructies. Als oplegvilt wordt het gebruikt voor lichte constructies zoals zwevende vloeren, houten separatiewanden, verticale dilataties, metselwerk en bij glasopleggingen. Omdat het geschikt is om afdichtingen tegen stof te realiseren, wordt het ook wel gebruikt als tochtstrip. Een andere toepassing van bouwvilt is het verminderen van de overbrenging van contactgeluid. Ook kan het een koudebrug isolatie tussen muur en vloer genereren. Tot slot wordt plakvilt toegepast bij het isoleren van luchtkanalen en kanaalplaatvloeren.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof polyester / polypropyleen
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal vilt
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur wit
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur vezels
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 150 kg/m³
Range: 130 kg/m³ tot 170 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 5 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +100 °C kortstondig +110 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Kracht voor 25% compressie 50 kPa ()
Range:
Hoeveel kracht uitgedrukt in kPa is er nodig om 50% in te drukken. Bij 25% indrukken wordt vooral gewerkt met standaard ranges: 0-15, 15-35, 20-50, 35-65, 65-90, 90-120 en 120-175. De ranges zijn redelijk breed, maar geven wel een goed beeld als materialen van verschillende hardheden met elkaar worden vergeleken.
Kracht voor 50% compressie 392 kPa ()
Range:
Hoeveel kracht uitgedrukt in kPa is er nodig om 50% in te drukken. Deze ASTM norm werkt met standaard ranges: 20-40, 30-60, 40-80, 60-120, 80-160, 120-200, 160-250, 200-300 en 250-350. De ranges zijn redelijk breed, maar geven wel een goed beeld als materialen van verschillende hardheden met elkaar worden vergeleken.
Treksterkte 825 kPa ()
Grens: > 750 kPa
Hoeveel kracht is er nodig voordat een materiaal knapt? De treksterkte is een maatstaf om de mechanische eigenschappen te classificeren. De grenswaarde van de treksterkte geeft aan hoeveel kracht of spanning het materiaal minimaal kan verdragen voordat het knapt.
Rek bij breuk lengte > 30% ()
Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken. Vooral materialen die in rollen geproduceerd worden, kunnen een verschillende waarde hebben in de lengte of in de breedte.
Rek bij breuk breedte > 50% ()
Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken. Vooral materialen die in rollen geproduceerd worden, kunnen een verschillende waarde hebben in de lengte of in de breedte.
Maximaal % indrukken 50%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Maximale belasting 0,9 N/mm2
In oplegconstructies wat is de maximale kracht op het rubber
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 9145 Bouwvilt wit

Stel samen en bestel - EKI 9145 Bouwvilt wit

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier