Landbouw

Landbouw

In bijna geen enkele sector worden momenteel zulke hoge eisen gesteld aan de kwaliteit, werkwijze en innovatie als binnen de landbouw. Het liefst houdt u de kosten voor uzelf daarbij zo laag mogelijk. Bent u op zoek naar scherp geprijsde, hoogwaardige producten voor de landbouwindustrie? Als fabrikant van schuim, rubber en celrubber levert EKI aan bedrijven binnen de landbouwsector in heel Europa.

Kwaliteitsproducten die aan de strenge vereisten voldoen

Binnen Nederland vinden verschillende vormen van landbouw plaats: akkerbouw, veehouderij, tuinbouw en bosbouw. Landbouwactiviteiten lopen daarom sterk uiteen. Bovendien vindt een groot deel van onder andere de groente- en fruitteelt binnen kassen plaats. Net als aan de landbouwsector in zijn geheel worden ook daaraan steeds meer eisen gesteld op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Het belang van klimaatbeheersing is niet meer te ontkennen.

EKI levert schuim, rubber en celrubber aan professionals en bedrijven over de gehele breedte van de sector. Wij bieden een breed productgamma waarmee we zowel grote als kleinere ondernemingen van dienst kunnen zijn. Behalve afnames van elke denkbare omvang behoren ook bestellingen op maat bij ons tot de mogelijkheden. Flexibiliteit staat daarbij bij ons hoog in het vaandel; op piekmomenten zorgen we voor de kortst mogelijke levertijden.Kassenbouw

Kassenbouw

Binnen de kassenbouw worden metalen of glazen constructies gebruikt als beschermende ruimtes voor onder andere de kweek van planten. Het klimaat binnen deze bouwwerken kan worden gecontroleerd. Op veranderende behoeften van de gewassen kunt u hierdoor snel inspelen, mits u over de juiste materialen beschikt. Hiervoor maakt u gebruik van frames, schermen, verwarmings- en koelsystemen, ventilatiesystemen, een waterinstallatie en verlichting.

Schuim, rubber en celrubber dragen bij aan de optimale werking van de bovengenoemde systemen. Daarnaast spelen deze materialen een steeds groter wordende rol vanwege de doelstelling van klimaatneutrale landbouw. De Nederlandse overheid heeft bepaald dat alle landbouw in het jaar 2050 klimaatneutraal dient te zijn. Binnen uw kassen realiseert u dit door modernisering, zoals het luchtdicht bouwen van kassen. Tot de door ons aanbevolen producten behoren PE schuim, EPDM celrubber en neopreen celrubber. Stuk voor stuk zijn deze materialen geschikt om lucht- en vochtdichte afdichtingen mee te creëren.Klimaatbeheersing

Onder klimaatbeheersing worden alle maatregelen bedoeld die u als professional binnen de kassenbouw neemt om optimale omstandigheden voor plantengroei te bewerkstelligen. Licht, temperatuur en de luchtvochtigheid wilt u zelf zo goed mogelijk kunnen reguleren. Alhoewel daarvoor innovatieve systemen worden ontwikkeld, spelen ook details een sleutelrol. Met uw schermsystemen, CO2-regelsystemen, ontvochtigers, luchtbevochtigers, koelsystemen en verwarmingssystemen behaalt u nog betere resultaten wanneer u ook de kassen zelf optimaliseert.

Tot de hiervoor aanbevolen producten behoren EKI 424 EPDM celrubber en EKI 2000 PVC schuim. De eerstgenoemde gebruikt u als afdichtingsband om luchtdicht te bouwen. Het PVC schuim kunt u inzetten als afdichting bij oneffen oppervlaktes. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact op met EKI.

Klimaatbeheersing kassenbouwVerticale landbouw

Verticale landbouw

Polyethyleen (PE) schuim is een essentieel materiaal voor kwekerijen vanwege de unieke eigenschappen die bijdragen aan een efficiëntere en veiligere teeltomgeving. Het voornaamste voordeel van PE schuim in kwekerijen is de uitstekende thermische isolatie die het biedt. Het helpt bij het handhaven van een stabiele temperatuur in de groeiomgeving, wat essentieel is voor het welzijn en de groei van veel plantensoorten. Dit maakt het bijzonder nuttig voor kwekerijen in koude klimaten of voor het telen van planten die een specifieke temperatuurregeling vereisen.

Daarnaast is PE schuim lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, waardoor het een praktische keuze is voor gebruik in verschillende kweekstructuren. Het kan worden gebruikt om potten en containers te isoleren, of zelfs worden gebruikt als een ondergrond voor hydrocultuur systemen. Tot slot draagt PE schuim bij aan de duurzaamheid van de kwekerij. Het is bestand tegen water, chemische stoffen en micro-organismen, wat betekent dat het lang meegaat zonder af te breken of te degraderen. Lees hier ons artikel over PE schuim in vericale kwekerijen.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier