Maritiem

Maritiem

Maritiem heeft betrekking op alles wat te maken heeft met de zee en de scheepvaart. EKI wil graag meedenken over de beste materialen voor diverse systemen en machines binnen deze sector. Hierdoor streven wij naar het langer meegaan van machines, werktuigen en systemen en dat u nog efficiënter aan de slag kunt.

jachtbouw en scheepsbouw

Jachtbouw en scheepsbouw

Jachtbouw en scheepsbouw zijn twee nauw verwante vakgebieden die beide gericht zijn op de constructie van vaartuigen. Hieronder vallen voornamelijk interieurbouw, de afbouw van boten en schepen, machinebouw, scheepsbetimmeringen en scheepsonderdelen.

In beide vakgebieden is het ontwerp en de constructie van het vaartuig van cruciaal belang voor de prestaties, veiligheid en duurzaamheid van het vaartuig. Scheepsbouwers en jachtbouwers werken daarom nauw samen met ingenieurs, architecten en andere experts om ervoor te zorgen dat elk aspect van het vaartuig optimaal presteert en aan de vereisten van de klant voldoet.

Eén van de belangrijke aspecten is het voorbereiden van een boot voor lange tochten op zee. Daarbij is bijvoorbeeld het afsluiten van luiken een belangrijke stap. Zonder het goed afsluiten van deze luiken, zullen er water, vuil en insecten de boot binnenkomen. NBR celrubber kan hierbij goed helpen en wordt vooral door bedrijven uit de zeiljachtbouw gebruikt. Daarnaast zien we dat scheepswerven vaak werken met de materialen PE schuim en EPDM celrubber.Jachthaven

Een jachthaven staat over het algemeen ook bekend als ‘aanlegplaats’, ‘ankerplaats’ en ‘zeehaven’. Een jachthaven is een locatie aan het water waar boten en jachten kunnen worden aangemeerd, opgeslagen en onderhouden. Ze bevinden zich langs kusten van zeeën en oceanen, maar ook langs rivieren en meren. Jachthavens maken het mogelijk voor mensen die van watersport houden hun vaartuig te onderhouden. Daarnaast bieden jachthavens een breed scala aan voorzieningen en diensten, waaronder aanlegplaatsen, elektriciteit en wateraansluitingen, douches en toiletten, wasfaciliteiten, winkels en restaurants. Er zijn soms ook experts aanwezig die kunnen helpen bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de boten.

Onze topkwaliteit neopreen celrubber zien we vooral terug bij havenbedrijven. Dit materiaal wordt door hen vooral ingezet voor geluidsisolatie als akoestische werking. Havenbedrijven bekleden er bijvoorbeeld de binnenkant van een stalen omkasting van een generator of motor mee. Het doel hiervan is het dempen van het geluid van de motor.

jachthavenrederijen

Rederijen

Een rederij is een bedrijf dat schepen bezit en beheert die worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het vervoeren van containers, vracht met allerlei lichte en zware materialen en passagiers over de zeeën en rivieren.

Rederijen zijn actief in verschillende sectoren, zoals in containervervoer, bulkvervoer, tankervervoer en passagiersvervoer. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de schepen, het inzetten van de bemanning en het plannen van de routes en schema's. Sommige rederijen zijn gespecialiseerd in een specifieke sector, terwijl andere bedrijven actief zijn in meerdere sectoren. Voorbeelden van synoniemen voor rederijen zijn ‘maritiem bedrijf’, ‘maritieme firma’, ‘scheepsbedrijf’ en 'scheepvaartbedrijf'.

Wat wij vooral zien, is dat ons PE schuim en NBR celrubber erg in trek zijn bij passagiersvaarten en veerdiensten. Deze materialen worden voornamelijk gebruikt voor afdichtingen, het dempen van schokken en het weren van geluid.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier