Solar

Solar

Besparen op energiekosten en bijdragen aan de bescherming van het milieu: steeds vaker kiest men ervoor om een woning of kantoor van zonnepanelen te voorzien. Heeft u producten voor de montage van zonnepanelen voor uw klanten nodig? EKI levert schuim, rubber en celrubber aan leveranciers, installateurs, zonnepark eigenaren en beheer bedrijven binnen de solar industrie in heel Europa.

De bevestiging van solar systemen

De zon is de bron van alle warmte en licht op aarde. Om gebruik te maken van deze onuitputtelijke bron en zijn energie om te zetten in elektriciteit, zijn diverse componenten nodig. De term solar verwijst naar alles wat te maken heeft met deze zonne-energie. Solarsystemen worden ook wel PV systemen of zonnestroom installatiesystemen genoemd. Behalve de zonnepanelen zelf bestaat zo'n systeem uit omvormers, montagesystemen en evt. batterijen voor het opslaan van de zonne-energie. Naast de vervaardiging en installatie door ervaren professionals speelt uiteraard ook de kwaliteit van deze componenten een bepalende rol voor het functioneren van een solarsysteem.

EKI levert zijn schuim, rubber en celrubber aan installateurs, leveranciers, zonnepark eigenaren en beheer bedrijven binnen de solar industrie. Wij bieden een breed productgamma met vrijwel iedere denkbare soort schuim en rubber en zijn er voor zowel kleine als grote ondernemingen. Afnames van iedere omvang en op maat gemaakte bestellingen behoren bij EKI tot de mogelijkheden. Zelfs op piekmomenten garanderen we u korte levertijden. Solartechnologieën zijn voortdurend in ontwikkeling. EKI volgt dit op de voet, zodat u uw werkzaamheden altijd maximaal efficiënt kunt blijven uitvoeren.Montagesystemen

Montagesystemen voor zonnepanelen

Een zonnepaneel kan niet zomaar op een oppervlak worden geplaatst, maar behoeft een kundige montage om veiligheid en efficiëntie te waarborgen. Met behulp van opdak- en indaksystemen voor schuine en platte daken kunnen de constructies op ieder daktype worden bevestigd. Voor de juiste montage van zonnepanelen op een onderconstructie, ook wel ophangsysteem of bevestigingssysteem genoemd, levert EKI een breed scala aan rubber, schuim en celrubber.

Enkele van de veelvuldig toegepaste materialen uit ons assortiment zijn EKI 400 EPDM celrubber en EKI 492 EPDM celrubber. Deze materialen kunt u op verschillende manieren inzetten, onder meer als beschermingsmatje onder een dakbeugel. Dit voorkomt beschadigingen aan het dak tijdens en na het plaatsen van de zonnepanelen. EKI 400 gebruikt u ter bevestiging van de montagebeugels aan het dak. EKI 492 gebruikt u als afdichtingsring ter bevestiging van montageankers op platte daken. Tevens kunt u - in het geval van een plat dak montagesysteem - EPDM rubber onder de kokers van een aluminium frame bevestigen. Zo komt het aluminium niet in contact met de dakbedekking. Op schuine daken gebruikt u het rubber om contact tussen het aluminium ophangsysteem en stalen balken te voorkomen.Leveranciers van zonnepanelen

Als leverancier van zonnepanelen verkoopt u zonnepanelen en bijbehorende componenten aan particulieren of voor commerciële of industriële toepassingen. Ongeacht of u een kleine, lokale onderneming heeft of aan het roer staat van een groot leveranciersbedrijf dat landelijk opereert, is het noodzakelijk om te allen tijde over de juiste producten te beschikken. Tot de aanbevolen producten voor leveranciers en installateurs van zonnepanelen behoren EKI 400 EPDM celrubber, EKI 270 EPDM rubber en EKI 870 EPDM rubber. Celrubber is een waterdicht, flexibel en geschuimd materiaal met celstructuur, terwijl regulier rubber niet over een celstructuur beschikt.

Leveranciers, fabrikanten en installateurs van solar- en montagesystemen gebruiken de bovenstaande EKI producten onder andere als beschermingsmatje, oplegrubber of afdichtingsring. Behalve ter bescherming en afdichting dient het rubber ook om trillingen op te vangen. Ook dit bevordert de duurzaamheid van de systemen.

MontageZonnepark Kien24

Beheerders en eigenaren van zonnepanelen

Als beheerder van zonnepanelen draagt u zorg voor de installatie, onderhoud, monitoring, reparatie, advies en optimalisatie van solarsystemen. Een uitgebreid dienstenpakket dat om de nodige hoogwaardige materialen vraagt. Terwijl u zich inzet voor de veiligheid en het rendement van de systemen, is EKI u van dienst met materialen van de hoogste kwaliteit. Tot de vaakst gebruikte producten behoort onder andere EVA schuim EKI 650. Omdat EKI zelf eigenaar van een zonnepark (KIEN24) is, weten wij exact welke wensen en behoeften u als zonnepark eigenaar of beheerder heeft.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier