Melamine Schuim

  Melamine schuim is erg lichtgewicht en heeft een open celstructuur. Het wordt veel gebruikt als geluidsisolatie, maar is tevens goed vlamdovend. Door de goede geluidsabsorberende eigenschappen wordt het veel gebruikt in openbare ruimtes waar veel stemgeluid voorkomt.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  Producten 1-3 van 3

  Eigenschappen en leverbare vormen

  Melamine schuim is een erg lichtgewicht opencellig schuim, dat niet alleen uitstekend werkt als geluidsisolatie, maar ook erg goed vlamdovend is. Daarnaast is het een duurzaam materiaal. Het nadeel van dit schuim is dat het gevoelig is voor weersomstandigheden en daardoor rek of krimp kan vertonen. Daardoor is het wat breekbaarder en kan het sneller scheuren. Dit soort omstandigheden zijn bijvoorbeeld luchtvochtigheid. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 100% kunnen de dimensies van melamineschuim met zo’n 5% veranderen. Het wordt vervaardigd uit blokken met een dunne buitenhuid. Bij EKI verwerken we deze blokken weer in melamine schuimplaten, blokken, stroken en strips. Deze platen zijn onder andere de basis voor de melamine panelen die ingezet worden voor geluidsabsorptie. Het foam is ook met één zelfklevende zijde leverbaar. De verschillende producten zijn geschikt voor specifieke toepassingen in onder andere de bouw, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek.

  Geluidsabsorptie door melamine schuim

  De geluidsabsorberende eigenschappen zorgen ervoor dat de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderd wordt. Dit zorgt voor een verbetering van de akoestiek van de ruimte en de verstaanbaarheid van gesprekken die erbinnen plaatsvinden. Het wordt daarom ook wel een akoestisch schuim genoemd. De absorptiecoëfficiënt van het materiaal laat zien dat het zeer effectief is bij frequenties tussen de 50 en 1000 Hertz. De frequentie van stemmen liggen tussen de 100 en 300 Hertz, wat ervoor zorgt dat melamine schuim erg aan te raden is als de te dempen geluidsbron spraakgeluiden betreft. De geluidsabsorptie van dit Basotect schuim blijft over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk. Dit zorgt ervoor dat geluid niet vervormd wordt en enkel de nodige frequentiegebieden worden gedempt.

  Voor bijvoorbeeld geluidsstudio’s raden wij echter polyetherschuim aan. Melamine schuim wordt veel gebruikt in kantoorpanden, gymzalen, klaslokalen, aula’s, hoorcollegezalen, horecagelegenheden en andere locaties waar stemgeluid een belangrijke factor is. Bij EKI raden wij voor deze toepassing het witte melamineschuim aan. Dit type is ook zeer geschikt voor lampenkappen.

  Brandveiligheid dankzij melamine schuim

  Door zijn vlamdovende eigenschappen voldoet het materiaal aan onder andere de norm DIN 4102 klasse B1 en blijft het stabiel tot een temperatuur van 80 graden Celsius. Het is hittebestendig tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Dit Basotect schuim is speciaal ontwikkeld voor ruimtes die aan strenge eisen met betrekking tot brandveiligheid moeten voldoen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, scholen, concertzalen en restaurants. Bij brand ontstaat er minimale rookontwikkeling. Naast vlamdovende eigenschappen heeft het ook thermisch isolerende eigenschappen. Voor al dit soort industriële toepassingen raden wij het lichtgrijze melamine schuim aan.

  Hoe EKI melamine schuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals melamine schuim platen, blokken en stroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit melamineschuim produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.