Foamblokken EKI

  Foamblokken

  Foamblokken zijn er in zachte en harde varianten in veel verschillende formaten. Wij leveren dit materiaal op maat van PU of PE aan bedrijven voor industriële toepassingen, ook zelfklevend mogelijk. Hierin is de afweging of u een schuim met een open of met een gesloten celstructuur nodig heeft.


  PU foamblokken

  Zachte foamblokken van PU

  Wij leveren verschillende soorten foamblokken, die grofweg zijn op te delen in twee soorten: harde en zachte blokken. De zachte variant wordt over het algemeen van polyetherschuim (PU schuim) gemaakt. Dit schuim heeft een open celstructuur, waardoor het erg zacht en flexibel is. Daardoor is het gemakkelijk in te drukken en het zal na indrukken ook gemakkelijk terugkeren naar de originele vorm. Onze zachte foamblokken zijn leverbaar in de kleuren grijs en wit, omdat wij voornamelijk aan industriële klanten leveren. De toepassing waar u het polyetherschuim mogelijk van kent is voor het maken van matrassen en meubilair zoals kussens. Echter is het materiaal veel breder toepasbaar en biedt het talloze mogelijkheden. Deze toepassingen bevinden zich voornamelijk binnen. Zo worden uit de foamblokken bijvoorbeeld geluidsisolatie platen gesneden, of verpakkingsschuim, maar ook tochtband en rugvulling voor kitten kunnen uit de blokken gehaald worden. Wanneer het schuim gebruikt wordt voor afdichtingen, zal dit voornamelijk tegen geluid of stof zijn. Wij zorgen er bij EKI voor dat de grote blokken waarin het foam geproduceerd wordt, versneden worden naar toepasbare formaten, zoals rollen, platen en vormen. De vormen waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld kleine foamblokjes, schijven, ringen en bandjes. Omdat het PU schuim zo gemakkelijk te versnijden is, zijn vrijwel alle denkbare vormen mogelijk. De verschillende vormen kunnen wij zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leveren. Veel afmetingen en afnames zijn mogelijk omdat wij de foamblokken zelf op maat snijden. Vindt u uw gewenste maat niet als optie tussen onze maten in de configurator? Vraag dan een offerte aan voor een product op maat.


  PE foamblokken

  Harde foamblokken van PE

  Bent u op zoek naar foamblokken die minder gemakkelijk in te drukken zijn? Dan zijn blokken met een gesloten celstructuur geschikter, hiervoor wordt vaak PE schuim (polyethyleenschuim) gekozen. Dit materiaal is net als PU voor een groot scala aan toepassingen te gebruiken en naar allerlei vormen te verwerken. Wij leveren dit schuim in grijs en wit. Dankzij de gesloten celstructuur is PE schuim waterdicht en goed bestand tegen invloeden van het weer en chemicaliën. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, is het gemakkelijk in onderhoud en lichtgewicht. De PE foamblokken kunnen gebruikt worden voor isolatie toepassingen, als afdichtingsmateriaal tegen water, geluid of tocht en als verpakkingsschuim. Dankzij het hoge drijfvermogen van het materiaal, wordt het daarnaast gebruikt in drijfmiddelen zoals zwemvesten en andere zwembad attributen. Tot slot kunnen foamblokjes gebruikt worden als schokabsorptie, bijvoorbeeld als afstandhouder. Wanneer vanuit de blokken andere vormen gesneden worden, zoals bandjes, kunnen deze onder andere gebruikt worden als glasband. Omdat wij de foamblokken zelf op maat snijden, zijn veel afmetingen en afnames mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.