Verpakkingsschuim EKI

  Verpakkingsschuim

  Verpakkingsschuim wordt gebruikt om dozen, koffers en kisten op te vullen en de materialen die erin vervoerd worden te beschermen. Het kan ook toegepast worden als inlay in koffers of gereedschapslades. Wij leveren dit materiaal van PE, PU en EVA. Hierin is de afweging of u een schuim met een open of met een gesloten celstructuur nodig heeft.

  Uitgelichte producten

  Verpakkingsschuim producten van EKI


  PE verpakkingsschuim

  PE verpakkingsschuim

  PE schuim is een veel gebruikt materiaal om verpakkingsschuim van te maken. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opvullen van koffers of dozen. Het is vaak terug te zien in transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Omdat het een gesloten celstructuur heeft, laat het geen vloeistoffen door. De bestendigheid tegen chemicaliën van het materiaal maakt het zeer geschikt als verpakkingsschuim, als er bijvoorbeeld chemische middelen vervoerd moeten worden.


  Je kunt de hardheid van het PE schuim vergelijken met dat van een hard matras, denk hierbij aan 25 kg/m3 en hoger. Het schuim is licht van gewicht, gemakkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na indrukken goed terug zal keren naar de originele vorm. Omdat wij bij EKI de platen zelf schillen uit de schuimblokken, zijn de mogelijkheden in diktes en afnames eindeloos. Uit de platen kunnen we ook verschillende vormen snijden, zoals ringen, banden, stroken of profielen. We kunnen de platen of vormen ook zelfklevend leveren indien gewenst. Daarnaast vindt u in ons assortiment veel verschillende kleuren PE verpakkingsschuim!


  PU verpakkingsschuim

  PU verpakkingsschuim

  Een ander veel gekozen materiaal om verpakkingsschuim van te maken is polyetherschuim (PU schuim). Dit komt omdat het een open celstructuur heeft, waardoor het zacht, flexibel en gemakkelijk in te drukken is. Hierdoor kan het bescherming geven aan lichtgewicht materialen die verpakt of vervoerd worden in dozen, koffers, kisten en dergelijken. Zo blijven de producten die vervoerd worden goed op hun plek zitten en zullen de schokdempende eigenschappen ervoor zorgen dat de producten niet beschadigen. Polyetherschuim is verkrijgbaar in verschillende hardheden en dichtheden. Al naar gelang het gewicht van het te vervoeren product dient een bepaalde hardheid gekozen te worden om de ultieme bescherming te bieden.


  Wij leveren dit verpakkingsschuim in grijs (antraciet) of wit. Wij kunnen het schuim verwerken naar diverse vormen, zoals platen, blokjes, schijven, rollen, ringen en bandjes. Voor deze toepassing wordt vaak gekozen voor de PU schuimplaat. Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, kunnen er allerlei vormen schuim voor verpakkingen van gemaakt worden. Wij maken het materiaal zelf op maat in iedere gewenste afname. De verschillende vormen kunnen indien gewenst ook zelfklevend geleverd worden. Als er gekozen wordt voor een vlamdovende variant van het polyetherschuim, zoals EKI 128, dan kan het ook gebruikt worden als verpakkingsschuim bij toepassingen waarbij hoge veiligheidseisen van toepassing zijn.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.