Geluidsisolatie schuim EKI

  Geluidsisolatie schuim

  Wij leveren geluidsisolatie schuim, gemaakt van verschillende soorten schuim zoals PE schuim en polyetherschuim, dat geschikt is om geluidsgolven naar aangrenzende ruimtes te doorbreken. Hierdoor wordt voorkomen dat het geluid van de ene plek naar de andere kan komen.  Verschil tussen geluidsisolatie schuim en akoestisch schuim

  De termen geluidsisolatie en geluidsabsorptie worden soms door elkaar heen gebruikt. Echter is er een groot verschil tussen beide toepassingen en dus ook in de soorten schuim die u voor beide toepassingen moet gebruiken. Akoestisch schuim wordt gebruikt om geluid te absorberen, dit zijn bijvoorbeeld de platen van piramideschuim. Deze zijn bedoeld om de nagalmtijd in een ruimte te verbeteren, bijvoorbeeld in een geluidsstudio. Geluidsisolatie pakt juist het geluid aan tussen de ruimtes, bijvoorbeeld tussen uw appartement of huis en dat van de buren. Geluidsisolatie schuim is in staat om geluidsgolven naar aangrenzende ruimtes te doorbreken en zorgt er dus voor dat geluid niet van de ene plek naar de andere plek kan komen. Hierbij geldt hoe hoger de massa en densiteit van een materiaal is, hoe beter het de geluidsgolven kan stoppen. Geluidsisolatie schuim wordt ook vaak gebruikt tussen een dubbele wandconstructie om de isolatie te versterken.

  PE schuim als geluidsisolatie schuim

  PE schuim, oftewel polyethyleenschuim, is een wat harder schuim met een gesloten celstructuur. De goede geluidsisolerende eigenschappen van het materiaal, maken PE schuimplaten zeer geschikt als wandbekleding die als geluidsisolatie dient. Deze platen kunnen wij ook zelfklevend leveren in verschillende diktes en afmetingen. De zelfklevende zijde maakt het monteren van de platen, bijvoorbeeld op een wand, gemakkelijker. Het is een zeer duurzaam materiaal dat lang mee zal gaan. PE schuim wordt veel gebruikt als ondervloer voor laminaat of parket. Hierbij beschermt het bewoners en onderburen tegen ongewenst geluid.

  Geluidsisolatie PE schuim
  Geluidsisolatie PU schuim

  Polyetherschuim als geluidsisolatie schuim

  PU schuim, oftewel polyetherschuim, is een zacht en flexibel materiaal met een open celstructuur. Het materiaal heeft zowel goede geluidsabsorberende als geluidsisolerende eigenschappen. De variant die als piramideschuim verwerkt wordt, wordt voornamelijk gebruikt voor geluidsabsorptie. De PU schuimplaten worden voornamelijk gebruikt als geluidsisolatie schuim. Wij kunnen ook polyetherschuim leveren met een folie. Dit folie zorgt ervoor dat olie, water of andere vloeistoffen niet door het schuim worden opgenomen. Dit materiaal verkopen wij ook in een vlamdovende variant, wat deze zeer gebruikt maakt voor geluidsisolatie en geluidsabsorptie in openbare ruimtes.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.