Kraalprofiel EKI

  Kraalprofiel

  Kraalprofiel wordt gemaakt van EPDM sponsrubber en wordt veel gebruikt als tochtband om afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Het materiaal is water- en luchtdicht en goed bestand tegen invloeden van buitenaf.

  Uitgelichte producten

  Kraalprofiel producten van EKI

  Wat is een kraalprofiel?

  Een kraalprofiel is een profiel in de vorm van de letter P, daarom wordt het ook wel een P-profiel genoemd. Het wordt meestal gemaakt van EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber genoemd). Het sponsrubber dat wij gebruiken voor dit type profiel is zacht, flexibel en gemakkelijk in te drukken. Wij leveren kraalprofielen in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit. Omdat mosrubber een gesloten huid rondom de open cellen van het materiaal heeft, is het lucht- en waterdicht. Deze huid is ontstaan in het extrusieproces en zorgt er tevens voor dat er weinig mosvorming zal plaatsvinden op het materiaal. Deze eigenschap komt van pas als het buiten gebruikt wordt in situaties waar het in contact komt met water. Omdat het P-profiel van EPDM gemaakt is, is het goed bestand tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon en heeft het een goede verouderingsbestendigheid. Daardoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Wij kunnen kraalprofiel leveren met een zelfklevende zijde, die voor een stevige montage zal zorgen als deze op een schoon, droog en vetvrij oppervlak geplakt wordt. De beschikbare maat in ons assortiment is 5,5x9 mm.

  Kraalprofiel zwart
  Kraalprofiel wit

  Waar wordt een kraalprofiel voor gebruikt?

  Kraalprofiel wordt veelal gebruikt als tochtband om ramen en deuren af te dichten. Als de zelfklevende variant gekozen wordt, dan kan deze gemakkelijk worden vastgeplakt in een raam- of deurkozijn. In een wit kozijn raden wij EKI 244 aan, in donkere kozijnen EKI 243. Het EPDM sponsrubber profiel kan afdichten tegen water, stof en lucht. Omdat het materiaal gemakkelijk in te drukken is, kunnen dit ook afdichtingen zijn die niet vlak zijn maar een groter voegverloop hebben. Het mosrubber heeft tevens isolerende eigenschappen tegen geluid, kou en warmte. Kraalprofiel kan gebruikt worden voor afdichtingen in allerlei verschillende sectoren. Voorbeelden zijn de bouw, carrosseriebouw, industrie, botenbouw en kozijnenbouw. Dankzij de waterdichte eigenschappen wordt het zelfs op schepen gebruikt. Tot slot kunnen P-profielen gebruikt worden als stootrand en als hoekbescherming.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.