Contact
De materialen die wij produceren worden veel gebruikt in de bouw. Daardoor hebben wij veel ervaring met bedrijven uit deze branche en kunnen wij feilloos inspelen op de verschillende wensen en verwachtingen die de bouw met zich meebrengt. Wij leveren onder andere aan bedrijven in de funderingstechniek, geveltechniek, prefab systeembouw, onderhoud- en renovatiebedrijven, houtskeletbouw en aannemers.
Bouwbedrijven zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bouw van gebouwen en andere constructies. Zij bieden diensten aan op gebied van ontwerp, planning, bouw en onderhoud van gebouwen. Binnen de bouw zijn er bedrijven die gespecialiseerd in woningbouw, commerciële bouw of bijvoorbeeld de bouw van fabrieken en magazijnen.
Wij leveren rubber en foam materialen aan bouwbedrijven van alle groottes: van kleine lokale bedrijven tot grote multinationals met specialisten in dienst zoals architecten, ingenieurs, projectmanagers, aannemers en vakmensen. De materialen die door bouwbedrijven gebruikt worden, worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan het afdichten van kieren en voegen in gebouwen om vocht- en luchtlekkages te voorkomen. Onze rubber en foam materialen zijn ook geschikt als oplegrubber, afstandhouder, schokabsorptie, waterkering of als bescherming tegen UV-straling en ozon. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Prefab, kort voor geprefabriceerd, is een bouwmethode waarbij bouwonderdelen in een fabriek worden gemaakt en vervolgens naar de bouwplaats worden vervoerd voor montage. Prefab gebouwen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, staal, beton of modulaire eenheden. Deze methode biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparingen, snellere bouwtijden, minder afval en meer energie-efficiëntie. Prefab gebouwen kunnen variëren van woningen tot grote commerciële gebouwen.
Zo zien wij dat schuimen zoals PVC schuim, PU schuim en compressieband wordt gebruikt als duurzame afdichting van kozijnen, spouwbladen, dorpels, scheidingswanden en sponningen en deuren in complete prefab wanden. Ook worden rugvullingen van PE schuim gebruikt voor het vullen van voegen in prefab betonpanelen, zodat de voegen die minder diep zijn afgekit kunnen worden. Binnen de prefab houtskeletbouw zien wij dat kraakband wordt gebruikt tussen houten balken om het gebouw kraakvrij te maken. Voor kraakband wordt doorgaans bouwvilt gebruikt.
Geveltechniek heeft betrekking op het ontwerp en de constructie van de buitenkant van een gebouw. Geveltechnieken kunnen bestaan uit het gebruik van verschillende materialen, kleuren en texturen om een unieke uitstraling te creëren. De techniek kan ook het gebruik van verschillende bouwsystemen omvatten, zoals een vliesgevel of geventileerde gevelconstructie, om specifieke ontwerp- en functionele doelstellingen te bereiken. De gevel gaat niet alleen over esthetiek, maar moet worden ontworpen en gebouwd zodat hij bestand is tegen weersomstandigheden en een comfortabel binnenklimaat biedt.
Binnen de geventileerde geveltechniek worden onze materialen vaak gebruikt als bescherming en afwerking van achterconstructies. EPDM voegbanden en folies worden bijvoorbeeld gebruikt als afstandhouder of voor het opvangen van trillingen. Butylband is gemaakt van butyl rubber en wordt gebruikt voor het afdichten van gevelelementen en draagconstructies. EKI 6007 is een butylband die veelal wordt gebruikt voor het damp-, lucht- en waterdicht bouwen.
Funderingstechniek verwijst naar de methode die wordt gebruikt om de fundering van een gebouw of constructie aan te brengen. Er zijn verschillende funderingstechnieken beschikbaar, zoals ondiepe funderingen en diepe funderingen. De funderingstechniek is bepalend voor de veiligheid, stabiliteit en duurzaamheid van een bouwwerk en moet zodanig worden ontworpen en gebouwd dat het bestand is tegen invloeden van buitenaf.
Rubber en schuim worden soms gebruikt in funderingstechnieken als afdichting bij betonstorten, of om de gevolgen van bodemverzakking, die tot structurele schade kan leiden, te beperken. Rubber isolatie pads gemaakt van neopreen worden dan tussen de fundering en de bodem geplaatst om schokken van de bodem op te vangen en het risico op verzakking te voorkomen.
In de funderingstechniek worden veelal buizen in de grond geboord en gevuld met beton. Bij het glijden met de boren wordt water gebruikt dat niet in het beton mag komen, compressieband wordt dan gebruikt als tijdelijke afdichting om te voorkomen dat er water in komt.