Kroonband EKI

  Kroonband

  Kroonband van EPDM sponsrubber wordt gebruikt om duurzame afdichtingen te maken bij deuren en kozijnen, met name houten kozijnen (met of zonder glaslatten) en bij antiek glaswerk in ramen en deuren.

  Wat is een kroonband en waar wordt het voor gebruikt?

  Een kroonband is een zelfklevende afdichtingsband in een speciale geribbelde vorm. Deze vorm heeft wat weg van de punten van een kroon, vandaar dat deze naam aan het materiaal gegeven is. Het is speciaal ontwikkeld voor droogbeglazing systemen (beglazen zonder kit) en fabrieksbeglazing van geïsoleerde glaseenheden. Kroonband wordt gebruikt om duurzame afdichtingen te maken bij deuren en kozijnen, met name houten kozijnen (met of zonder glaslatten) en bij antiek glaswerk in ramen en deuren. In oude houten kozijnen en deuren wordt een goede afdichting gemaakt, zodat tocht niet binnen kan komen. Hierdoor worden aanzienlijke energiebesparingen en een beter binnenklimaat bereikt. Met dit materiaal kan een water- en luchtdichte afdichting gerealiseerd worden. Het kan tevens gebruikt worden om geluid buiten te houden. Doordat het materiaal gemakkelijk in te drukken is, kan het gebruikt worden voor afdichtingen die een groot voegverloop hebben. De geprofileerde band kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden.

  Kroonband zwart

  Kroonband wit hol

  Van welk materiaal wordt kroonband gemaakt?

  De kroonbanden die wij bij EKI leveren worden gemaakt van EPDM sponsrubber. Dit is een zacht en flexibel materiaal met goede mechanische eigenschappen. Het sponsrubber heeft net als andere soorten sponsrubber een huid rondom het materiaal. Deze huid zorgt ervoor dat de kroonband lucht- en waterdicht is. De huid is ontstaan in het extrusieproces, dit proces maakt sponsrubber een geëxtrudeerd materiaal. Deze huid voorkomt tevens mosvorming op het materiaal. Daardoor kan EPDM sponsrubber goed gebruikt worden bij buitentoepassingen waar het in contact komt met water. Een andere reden waarom de EPDM kroonband goed buiten gebruikt kan worden, is omdat het goed bestand is tegen UV-straling en ozon dankzij de weerbestendige eigenschappen van de grondstof EPDM. Tevens is het een heel duurzaam en verouderingsbestendig materiaal. Daardoor zal het zowel bij binnen- als buitengebruik lang meegaan. Wij leveren deze kroonband met één zelfklevende zijde. De lijmlaag is voorzien van een wapening die dient om rek te voorkomen en om extra stevigheid te verzorgen. Als deze geplakt wordt op een schoon, vetvrij en droog oppervlak, dan zorgt dit voor een stevige montage. De EPDM sponsrubber kroonband leveren wij in de maten 2x8 mm, 3x9 mm, 4x9 mm, 5x10 mm en 6x10 mm. De 6x10 mm is in hol profiel verkrijgbaar. We leveren het materiaal in zwart en wit.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.