Afdichtingsband EKI

  Afdichtingsband

  Heeft u een afdichtingsband nodig? Deze zijn geschikt om bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen af te dichten tegen onder andere lucht en vocht. In ons assortiment vindt u diverse soorten, die veelal van celrubber of schuim gemaakt worden.

  Uitgelichte producten

  Afdichtingsband producten van EKI


  Celrubber afdichtingsband

  Celrubber afdichtingsband

  Afdichtingsbanden die van celrubber gemaakt worden, zijn geschikt voor meer soorten afdichtingen dan banden die van schuim gemaakt worden. Dit komt doordat celrubber een waterbestendige afdichting kan realiseren. In tegenstelling tot schuim heeft celrubber namelijk een gesloten celstructuur. Afhankelijk van het type celrubber, kunnen waterafdichtingen gerealiseerd worden voor een grotere waterdruk of voor licht contact met water. Ook kunnen hiermee dus voegen afgedicht worden die veel in contact komen met bijvoorbeeld regenwater. Wij adviseren u graag welk type band u het beste kunt gebruiken bij uw waterafdichting.


  De verschillende soorten celrubber afdichtingsband hebben alle verschillende kwaliteiten en zijn niet enkel geschikt voor waterafdichtingen. Zo is een band van EPDM celrubber goed bestand tegen verschillende weersinvloeden waaronder UV-straling en ozon. Een band van neopreen celrubber is weer de beste keuze als de mate van vlamdovendheid van het materiaal belangrijk is, zoals in de bouw, scheepvaart of industrie. Neopreen is namelijk zeer vlamdovend. Een afdichtingsband van NBR celrubber heeft u nodig als het materiaal veel in contact komt met olie, bijvoorbeeld in machineruimtes, in de scheepvaart en offshore.


  EKI 1300 Afdichtingsband PE schuim

  Afdichtingsband van schuim

  We bieden een uitgebreid assortiment aan afdichtingsbanden aan. Wij kunnen afdichtingsband produceren in veel verschillende hoogtes, breedtes en lengtes. Het materiaal waarvan de band gemaakt wordt, is afhankelijk van de toepassing waarbij het gebruikt wordt. De banden van schuim zijn voornamelijk geschikt voor afdichtingen tegen stof, tocht, geluid, warmte en kou. Deze afdichtingen kunnen zijn bij bijvoorbeeld kozijnen, deuren, lichtkoepels. Het wordt veel toegepast in de bouw.


  Wij verkopen afdichtingsbanden van verschillende soorten schuim. Veel gebruikte soorten zijn polyetherschuim, PE schuim en PVC schuim. Een speciaal soort schuimband dat ook gebruikt wordt voor afdichtingen is compressieband. Deze samengeperste band zet zich uit nadat deze afgerold wordt. Hierdoor kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld het afdichten van bestaande voegen. Dit komt vaak voor bij onder andere renovaties en restauraties. Deze voegband wordt zelfklevend geleverd, waardoor hij gemakkelijk te monteren is. Met dit materiaal kan een luchtdichte en vlamdovende afdichting gerealiseerd worden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.