PE plaat EKI

  PE plaat

  PE platen maken wij van PE schuim, een materiaal met een gesloten celstructuur. Het is waterdicht en heeft goede isolerende eigenschappen. De platen worden onder andere toegepast voor warmte- en geluidsisolatie toepassingen en als verpakkingsschuim.

  Eigenschappen van PE plaat

  PE platen in het assortiment van EKI worden gemaakt van PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd. Niet te verwarren met de harde kunststof platen die ook polyethyleen (PE) genoemd worden. PE schuim is een schuim met een gesloten celstructuur. Daardoor is het waterdicht en goed bestand tegen chemicaliën. Daarnaast is het goed bestand tegen invloeden van het weer en heeft het goede mechanische eigenschappen. Daardoor keert het na ingedrukt te zijn goed terug naar de originele vorm. Het materiaal is licht van gewicht, volledig recyclebaar en gemakkelijk in onderhoud. De schuimplaten hebben goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Dankzij het hoge drijfvermogen van het materiaal, wordt het onder andere gebruikt in drijfmiddelen van te maken. Bij EKI produceren we PE plaat zelf door ze uit blokken te schillen, in diktes van 2 mm t/m 100 mm. Omdat wij de platen zelf schillen, zijn er veel verschillende opties in afnames en diktes mogelijk. De PE platen zijn ook zelfklevend leverbaar. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit en in diverse hardheden.

  PE plaat
  PE plaat EKI 1307

  PE plaat toepassingen

  Omdat PE platen waterdicht zijn dankzij de gesloten celstructuur, worden ze onder andere gebruikt voor afdichtingen tegen water en in drijfmiddelen. Dankzij de goede mechanische eigenschappen worden de platen vaak verwerkt tot verpakkingsschuim waarmee koffers en dozen opgevuld worden. De hardheid bij deze toepassing kan dan vergeleken worden met dat van een hard matras, namelijk zo’n 25 kg/m3 of hoger. Een PE plaat heeft goede isolerende eigenschappen tegen zowel warmte als geluid, daarom wordt het vaak gebruikt als isolatiemateriaal en als ondervloer voor onder parket of laminaat. Als de platen verwerkt worden tot andere vormen wordt het onder andere toegepast als isolatieband, glasband of montagetape bij afdichtingen. Er kunnen dan ook voegen met een klein voegverloop mee afgedicht worden. Tot slot worden PE platen ook gebruikt om schokken te absorberen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.