Schuimplaat EKI

  Schuimplaat

  Schuimplaten kunnen gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals PE, EVA schuim, PU en melamine. Al naar gelang de eigenschappen van de grondstof is de schuimplaat geschikt voor onder andere isolatie, schokdemping of comfort toepassingen.

  Uitgelichte producten

  Schuimplaat producten van EKI

  PE schuimplaat

  In tegenstelling tot de hieronder genoemde schuimen, heeft PE schuim een gesloten celstructuur. Bij EKI produceren wij deze schuimplaten zelf door ze uit blokken te schillen, in diktes van 2 mm tot 100 mm. Doordat wij de platen zelf schillen, zijn de mogelijkheden in afnames en diktes eindeloos. We kunnen de PE schuimplaat ook zelfklevend leveren. Dankzij de gesloten celstructuur is PE schuim waterdicht en goed bestand tegen chemicaliën. Het heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het na indrukken goed terugkeert naar de originele vorm. Daarnaast zijn de schuimplaten lichtgewicht en 100% recyclebaar. PE schuimplaat wordt vaak gebruikt voor isolatie tegen warmte of geluid. Een voorbeeld hiervan is als ondervloer voor laminaat of parket.

  PE schuimplaat
  EVA schuimplaat

  EVA schuimplaten

  EVA schuim heeft zeer goede mechanische eigenschappen, waardoor het goede schokdemping biedt. Het schuim is zacht, flexibel en licht van gewicht. Net als PE, heeft EVA een gesloten celstructuur, wat het waterdicht maakt. Een bijzondere eigenschap is dat het anti-slip eigenschappen heeft en niet giftig is. Daarom worden EVA schuimplaten veel gebruikt in toepassingen waar het in contact komt met kinderen, bijvoorbeeld in speeltuinen. Daarnaast wordt bij industriële toepassingen de schuimplaat gebruikt voor het absorberen van schokken.

  PU schuimplaat

  Schuimplaten van polyetherschuim, ook wel PU schuim, zijn erg zacht en flexibel. Dit komt omdat polyetherschuim een open celstructuur heeft. Deze cellen zijn gemakkelijk in te drukken en zullen na indrukken weer terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. Binnen dit schuim zijn er verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. Hoe groter de dichtheid, hoe meer comfort het zal bieden en hoe duurzamer het wordt. Daarom wordt een PU schuimplaat vaak gebruikt bij comfort toepassingen, zoals voor het maken van matrassen en in meubilair, bijvoorbeeld bij zitkussens. Daarnaast wordt een speciale soort PU schuimplaat, namelijk piramideplaat, ook gebruikt als geluidsisolatie. Deze wordt vaak op wanden en plafonds in geluidsstudio’s gemonteerd. Echter kunnen polyether schuimplaten zonder piramidevorm ook voor deze toepassing gebruikt worden.

  PU schuimplaat
  melamine schuimplaat

  Melamine geluidsisolatie platen

  Een ander materiaal dat veel gebruikt wordt om schuimplaten van te maken, is melamine schuim. Deze worden met name gebruikt als geluidsisolatie platen, omdat melamine zeer goede geluidsabsorptie biedt. Bij gebruik van een melamine schuimplaat, zal de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderen. Hiermee wordt de akoestiek van een ruimte en de verstaanbaarheid van gesprekken die erbinnen plaatsvinden verbeterd. Daarnaast is het materiaal vlamdovend. De schuimplaten worden veel toegepast in onder andere aula’s, klaslokalen, kantoorpanden, gymzalen, concertzalen en horecagelegenheden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.