Polyethyleen EKI

  polyethyleen

  Schuim dat van polyethyleen gemaakt wordt (PE schuim) heeft een gesloten celstructuur. Het is waterdicht en heeft goede isolerende en mechanische eigenschappen. Het wordt onder andere toegepast voor warmte- en geluidsisolatie, voor afdichtingen tegen water en tocht of als verpakkingsschuim.

  Uitgelichte producten

  Polyethyleen producten van EKI

  Polyethyleen eigenschappen

  Polyethyleen wordt ook wel polyetheen, PE of polyethylene genoemd en is een polymeer. Het wordt gemaakt door een radicalaire polymerisatie van etheen. Bij EKI verkopen we schuim dat van polyethyleen gemaakt is, namelijk PE schuim (polyethyleenschuim). Niet te verwarren met de harde kunststof die ook polyethyleen genoemd wordt. PE schuim is een schuim met een gesloten celstructuur, daardoor is het waterdicht en goed bestand tegen chemicaliën. Daarnaast heeft het een goede weerbestendigheid en mechanische eigenschappen, waardoor het na indrukken goed terugkeert naar de originele vorm. Polyethylene schuim is licht van gewicht, gemakkelijk te onderhouden en volledig recyclebaar. Het schuim heeft goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Omdat het een hoog drijfvermogen heeft, wordt het bijvoorbeeld gebruikt in drijfmiddelen. Bij EKI verwerken we grote blokken en rollen polyethyleen schuim naar verschillende vormen zoals platen, bandjes, profielen, ringen, pakkingen en stroken. De mogelijkheden in diktes en afnames zijn eindeloos en de diverse vormen zijn ook zelfklevend leverbaar. We leveren het materiaal in de kleuren grijs en wit in allerlei hardheden.

  Polyethyleen
  Polyethyleenschuim

  Toepassingen van polyethyleen schuim

  Dankzij de waterdichte eigenschappen wordt polyethyleen schuim onder andere gebruikt voor afdichtingen tegen water en in drijfmiddelen zoals zwemvesten en dergelijken. Omdat het materiaal goede mechanische eigenschappen heeft, wordt het veel gebruikt als verpakkingsschuim, bijvoorbeeld om dozen en koffers op te vullen. De hardheid van het PE schuim kan bij deze toepassing vergeleken worden met dat van een hard matras, namelijk zo’n 25 kg/m3 en hoger. Polyethylene schuim heeft goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het zeer geschikt is als isolatieschuim voor onder laminaat of parket. Ook kan het hierdoor toegepast worden als glasband, isolatieband of montagetape bij het afdichten van kozijnen, deuren, ramen, lichtkoepels en spiegels. Daarnaast wordt het ook gebruikt om schokken te absorberen en als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten. Tot slot is het polyethyleenschuim geschikt om voegen met een klein voegverloop af te dichten.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.