Montagetape EKI

  Montagetape

  Montagetape wordt gebruikt om elementen te monteren aan andere elementen. Hiervoor kan dubbelzijdig tape gebruikt worden of dubbelzijdig foamtape. Wij leveren tape voor professionele toepassingen, zoals in de bouw.

  Dubbelzijdig montagetape

  Met montagetape wordt over het algemeen een dubbelzijdig tape bedoeld dat gebruikt wordt om elementen te monteren aan andere elementen. Het kan hierbij gaan om tijdelijke of permanente montage, waarbij het bij tijdelijk gebruik als montagehulp gebruikt wordt. Dubbelzijdig tape bestaat uit drie verschillende onderdelen: het draagmateriaal, de schutlaag en het kleefsysteem. Voor het draagmateriaal zijn verschillende mogelijkheden, namelijk tissue, scrim of transfer (zonder drager). Het draagmateriaal bepaalt grotendeels de eigenschappen van montagetape. De schutlaag bedekt het kleefsysteem. Ook de verschillende soorten kleefstof hebben elk hun eigen eigenschappen, waarbij het belangrijk is om de juiste keuze te maken voor de toepassing. Afhankelijk van de specifieke eigenschappen voert het tape spanning af door de visco-elastische werking, kan het oxidatie voorkomen en is het bestand tegen vocht, chemicaliën en UV-straling. Montagetape wordt zowel door professionals als consumenten gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld toegepast om onderdelen op hun plaats te houden in diverse huishoudelijke apparatuur en voertuigen. Daarnaast wordt het veel gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld bij het monteren van ramen, deuren, scheidingswanden en gevelelementen. Maar ook tapijt, plinten, plafondstrips, kabelgoten, sierlijsten en isolatieplaten kunnen met dubbelzijdig montagetape bevestigd worden. Wij leveren tape in allerlei verschillende afmetingen en afnames met korte levertijd.

  Montagetape

  Montagetape schuimtape

  Dubbelzijdig montagetape met schuimlaag

  Bij het monteren van sommige elementen is wat extra demping gewenst. Hiervoor wordt dan een dubbelzijdig foamtape gebruikt. Hierbij wordt aan montagetape tape een strook PE schuim (of PVC schuim) toegevoegd. Door de laag schuim wordt het tape dikker dan traditioneel tape. Daardoor is het flexibeler en past het zich gemakkelijker aan een oneffen of ruwe oppervlaktestructuur aan. Hierdoor kan het niet alleen op gladde oppervlaktes gebruikt worden, maar op allerlei verschillende oppervlaktes. De schuimlaag biedt een goede schokabsorptie, isolatie en compensatie voor ontwerptoleranties. Daarnaast zorgt het ervoor dat er een betere drukverdeling ontstaat op de materialen waarop het geplakt wordt. Het montagetape heeft goede mechanische eigenschappen. PE schuim is waterbestendig dankzij de gesloten celstructuur, daardoor kan het zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden. De belangrijkste toepassing van de tape is het monteren van elementen waarbij demping gewenst is. Voorbeelden hiervan zijn het ophangen van spiegels, maar ook het monteren van elementen op glas, panelen of stellingen en het ophangen van borden of emblemen. Verder wordt dubbelzijdig montagetape vaak gebruikt als afstandhouder of om raamprofielen te plakken.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.