Raamafdichtingen EKI

  Raamafdichtingen

  Voor raamafdichtingen in o.a. huizen, auto's, boten en caravans kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Zeer geschikt zijn EPDM sponsrubber en EPDM celrubber, die beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals tocht, vocht en kou.  Raamafdichtingen met diverse materialen

  Raamafdichtingen kunnen gerealiseerd worden door diverse soorten materialen te gebruiken. Afhankelijk van de locatie van het raam, bijvoorbeeld in een huis, auto, boot of caravan, wordt gekozen voor een specifiek materiaal. Binnen het assortiment van EKI zijn verschillende materialen te vinden die geschikt zijn voor raamafdichtingen. Deze kunnen ramen afdichten tegen onder andere tocht, stof, kou en vocht. Het zijn vaak zelfklevende afdichtstrips die gemakkelijk in een kozijn gemonteerd kunnen worden. Materialen die hier onder andere zeer geschikt voor zijn, zijn EPDM sponsrubber en EPDM celrubber. Hieronder zullen wij u meer vertellen over deze twee materialen en de vormen waarin wij deze materialen kunnen leveren. Twijfelt u nog over welk materiaal het meest geschikt is voor uw raamafdichting? Neem dan vooral contact met ons op.

  EPDM sponsrubber raamafdichting

  Een veelgebruikt product om ramen af te dichten is EPDM sponsrubber. Dit materiaal heeft een open celstructuur met een gesloten huid rondom de open cellen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal zowel lucht- als waterdicht is en voor diverse soorten afdichtingen kan zorgen. Wanneer dit sponsrubber in contact komt met water, zal er geen mosvorming op het rubber ontstaan. Dankzij de grondstof EPDM is het goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling en ozon en is het zeer verouderingsbestendig. Het kan gemakkelijk ingedrukt worden en is in diverse vormen leverbaar. In ons assortiment vindt u EPDM sponsrubber in verschillende vormen, die allen zeer geschikt zijn als raamafdichting. Een veel voorkomende vorm is als kroonband. Kroonband is speciaal ontwikkeld voor droogbeglazing systemen (beglazen zonder kit) en fabrieksbeglazing van geïsoleerde glaseenheden. Het wordt gebruikt om duurzame afdichtingen te maken bij deuren en kozijnen, met name houten kozijnen (met of zonder glaslatten) en bij antiek glaswerk in ramen en deuren. Andere vormen EPDM sponsrubber in ons assortiment die geschikt zijn voor raamafdichtingen zijn de D-profielen en P-profielen, maar ook de vierkante, rechthoekige, ronde en halfronde profielen. Als u twijfelt over de juiste vorm voor uw afdichting, neem dan contact met ons op.

  EPDM sponsrubber voor raamafdichting
  EPDM celrubber voor raamafdichting

  Raamafdichtingen met EPDM celrubber

  Het meest verkochte materiaal in ons assortiment is EPDM celrubber. Dat is mede doordat het zo’n veelzijdig product is, waardoor het onder andere ook voor raamafdichtingen geschikt is. EPDM celrubber heeft meestal een gesloten celstructuur, enkele hele zachte varianten hebben een semi-gesloten celstructuur. Daardoor is het veelal waterdicht. Het heeft net als EPDM sponsrubber een goede bestendigheid tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer, UV-straling en ozon. Het celrubber heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het na ingedrukt te zijn weer goed terugkeert naar de originele vorm. Wij bieden EPDM celrubber in diverse hardheden, van heel zacht tot 50 shore A. Omdat het zo goed geschikt is tegen invloeden van buitenaf en zowel lucht- als waterdichte afdichtingen kan realiseren, is dit materiaal zeer goed toepasbaar voor raamafdichtingen. Daarnaast kunnen er kieren mee afgedicht worden, bijvoorbeeld bij aluminium en stalen ramen, maar ook in vouwwagens en op andere locaties.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.