Afdichtstrip EKI

  Afdichtstrip

  Van diverse materialen kunnen wij een zelfklevende afdichtstrip leveren, geschikt voor afdichtingen tegen o.a. tocht, water en kou. Deze kunnen wij in allerlei afmetingen op maat maken in gewenste afnames.

  Uitgelichte producten

  Afdichtstrip producten van EKI


  Wat is een afdichtstrip en waar wordt het van gemaakt?

  Met een afdichtstrip wordt meestal een zelfklevende strook bedoeld, die geschikt is om een afdichting te realiseren tussen verschillende elementen. Deze afdichtstrips kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Bij EKI leveren wij strips die gemaakt worden van rubber, schuim, celrubber en sponsrubber. Al naar gelang de afdichting die gerealiseerd dient te worden, zal het juiste materiaal gekozen moeten worden. Veel van onze materialen fabriceren wij zelf en snijden wij zelf op maat, waardoor veel afmetingen en afnames mogelijk zijn.

  Waar worden afdichtstrips voor gebruikt?

  Onder consumenten is een bekende toepassing van afdichtstrips als afdichting in bijvoorbeeld badkamers en keukens. Deze strips worden meestal gemaakt van PE schuim of PVC schuim en deze hebben één zelfklevende zijde. Zij zorgen dan voor een waterdichte afdichting langs baden, douchebakken, wastafels, aanrechten, et cetera. Een andere grote afzetmarkt van afdichtstrips is de automotive branche. In auto’s moeten immers erg veel afdichtingen gerealiseerd worden. Meestal gebruikt men hiervoor strips van rubber of celrubber, zoals EPDM rubber of EPDM celrubber. Deze moeten dan vooral lucht (wind/tocht) en (regen)water buiten houden. Daarnaast worden de zelfklevende strips veel gebruikt om afdichtingen te realiseren bij kozijnen, ramen en deuren, als tochtstrip of afdichtingsband om tocht, kou en (regen)water buiten te houden. Voor tochtstrips wordt voornamelijk EPDM sponsrubber en EPDM celrubber gebruikt, maar ook verschillende soorten schuim kunnen gebruikt worden als afdichtstrip.

  Afdichtstrips van celrubber
  EPDM sponsrubber rubber profielen

  Sponsrubber profielen als afdichtstrip

  Van EPDM sponsrubber kunnen wij verschillende zelfklevende profielen maken. Zo hebben wij in ons assortiment D-profielen, kroonbanden, P-profielen en ronde en rechthoekige profielen. Doordat sponsrubber een huid rondom het materiaal heeft, kunnen hiervan afdichtstrips gemaakt worden die zowel water- als luchtdicht zijn. Dit is ideaal om afdichtingen te realiseren bij bijvoorbeeld kozijnen, ramen en deuren. Doordat het materiaal in zoveel verschillende vormen gemaakt kan worden, is het voor talloze soorten afdichtingen geschikt. Door de open celstructuur is het gemakkelijk in te drukken en de huid voorkomt dat er mosvorming op het materiaal kan ontstaan.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.