Natuurrubber pararubber

Natuurrubber

Heeft u natuurrubber producten nodig? Wij leveren NR celrubber en NR sponsrubber producten welke van natuurrubber (pararubber) gemaakt worden.

Natuurrubber

Er zijn twee verschillende soorten rubber in de wereld: natuurrubber en synthetisch rubber. Synthetisch rubber wordt door de mens gemaakt in een proces waarbij polymerisatie vereist is. Natuurrubber (ook wel pararubber genoemd) wordt vervaardigd uit een emulsie van het sap (latex) dat gewonnen wordt uit Braziliaanse rubberbomen. Ongeveer 33% van dit sap bestaat namelijk uit rubber. Deze latex wordt vervolgens gefiltreerd en verdund met water. Wat hieruit komt wordt vervolgens met zuur behandeld. Het zuur zorgt ervoor dat de rubberdeeltjes stollen. Nadat deze gestold zijn, is het rubber ontstaan. Dit wordt dan tot dunne plakken gerold en gedroogd. EKI verwerkt deze soorten rubbers vanuit een rubber rol naar bandjes, ringen, blokjes, kaders en andere vormen.

NR celrubber

NR celrubber is een type celrubber dat gemaakt wordt van natuurrubber. Het wordt ook wel Schwammgummi genoemd. Dit oranje celrubber heeft erg goede mechanische eigenschappen. Dit betekent dat het materiaal geschikt is om erg vaak in te drukken, waarna het elke keer toch weer terug zal keren naar de oorspronkelijke vorm. Dankzij deze eigenschap is het een zeer vervormbaar materiaal dat een hoge elasticiteit heeft. NR celrubber is niet waterdicht, in tegenstelling tot een aantal andere soorten celrubbers. Sterker nog, het materiaal neemt vloeistoffen zelfs erg goed op. Hierdoor valt het materiaal te vergelijken met een spons, ondanks dat het hier geen sponsrubber betreft maar een celrubber. Het is niet zo goed bestand tegen weersinvloeden als andere soorten celrubber, waardoor het niet heel geschikt is bij toepassingen buiten. Het heeft echter wel een hoge scheurbestendigheid, omdat het zo’n elastisch materiaal is. Natuurrubber celrubber is verkrijgbaar in allerlei verschillende hardheden en dichtheden. Dit kan gaan van heel fijn, waarbij de cellen dicht op elkaar zitten, of heel grof, waarbij ze verder uit elkaar staan. Hierdoor is het een erg veelzijdig materiaal. Al naar gelang de toepassing kunnen verschillende hardheden of dichtheden gekozen worden. EKI verwerkt dit celrubber vanuit blokken naar allerlei vormen die op maat gemaakt kunnen worden in verschillende diktes.

Natuurrubber NR celrubber
Natuurrubber NR sponsrubber

NR sponsrubber

NR sponsrubber is een type sponsrubber dat gemaakt wordt van natuurrubber (ook wel para rubber genoemd). Hierdoor heeft het de beste mechanische eigenschappen van alle soorten mosrubbers. Zelf na veelvuldig indrukken, zal het terug blijven keren naar de originele vorm. Doordat dit materiaal zulke uitmuntende mechanische eigenschappen heeft, is het erg slijtvast. Het materiaal is zacht, elastisch en heeft een open celstructuur. Om het materiaal zit een huid heen. Wij verwerken dit type sponsrubber enkel tot rollen, waardoor de huid enkel aan de bovenzijde en de onderzijde aanwezig is. Aan de zijkanten wordt deze eraf gesneden, hierdoor is NR mosrubber niet volledig waterdicht. Een ander nadeel van dit materiaal is dat het minder goed bestand is tegen invloeden van UV-straling en ozon. Daarnaast is het matig verouderingsbestendig, echter blijft het wel langer goed dan andere materialen als het regelmatig bij lage temperaturen toegepast wordt. Het heeft geen vlamdovende eigenschappen, maar is wel bestand tegen alkaliën. Het NR sponsrubber kan geleverd worden in verschillende kleuren en wij leveren het in platen of verwerkt tot rollen. Deze kunnen in veel verschillende hardheden geleverd worden.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier