Neoprene 2 kanten nylon

  Neoprene met twee kanten nylon wordt veelal gebruikt om duikpakken, wetsuits en waadpakken van te maken. We leveren dit water- en weerbestendige duikpakrubber in allerlei kleuren. Daarnaast is het onder andere geschikt om diverse beschermende kleding en accessoires van te maken.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (8)
  • (8)
  • (8)
  • (8)
  • (6)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-8 van 8

  Eigenschappen van neoprene met 2 kanten nylon

  Neoprene met twee kanten nylon is het materiaal waar neoprene duikpakken of neoprene wetsuits van gemaakt worden (wetsuit rubber). Dit materiaal bestaat uit een kern van neopreen (celrubber) met een nylon laag aan beide zijden. Het materiaal wordt ook wel neopreen stof genoemd. De nylon laag aan beide zijden zorgt voor meer comfort en zorgt ervoor dat het pak gemakkelijker aan en uit te trekken is. Ook maakt dit het materiaal steviger, gemakkelijker te naaien en stikken en gaat het er langer door mee. De grondstof combineert goede eigenschappen uit verschillende rubbers als EPDM en NBR. Daardoor is het goed bestand tegen UV-straling en ozon en heeft het een redelijke oliebestendigheid.

  Voordelen en mogelijke vormen & kleuren

  Nog belangrijker is de erg goede bestendigheid tegen (zee)water. Vooral deze eigenschap zorgt ervoor dat dit materiaal geschikt is als duikpakrubber. Dit komt ook doordat het een isolerende werking heeft en het drijfvermogen verhoogt. Neoprene heeft goede mechanische eigenschappen en is ontworpen om vaak uit te rekken. Het is tevens redelijk vlamdovend (niet volgens UL94). Het behoeft weinig onderhoud, voelt soepel aan en neemt water op.

  Het materiaal wordt in blokken geproduceerd en vervolgens in platen geschild op allerlei gewenste diktes. Daarna wordt het bekleed met nylon. Vanuit de neopreen platen kunnen ook allerlei vormen gesneden worden, zoals ringen, blokjes en andere gewenste vormen. Wij bij EKI kunnen dit wetsuit rubber leveren in onder andere de volgende kleuren: zwart, rood, koningsblauw, marineblauw, lichtblauw en oranje. Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

  Toepassingen van neoprene met 2 kanten nylon

  Het neoprene met twee zijden nylon is in verschillende dichtheden beschikbaar. De meest zachte variant wordt onder andere gebruikt voor waadpakken en surfpakken en kan gebruikt worden tot een diepte van 15 meter. De meest gebruikte variant heeft een iets hogere dichtheid en wordt veelal gebruikt voor duikpakken, omdat dit materiaal tot een diepte van 35 meter gebruikt kan worden. De laatste variant die wij verkopen heeft een extra hoge dichtheid, daardoor kan deze gebruikt worden voor duiken tot wel 70 meter diep.

  Daarnaast kan het materiaal ook voor allerlei andere consumententoepassingen gebruikt worden. Je kunt hierbij denken aan het maken van beschermingsstukken zoals beenbeschermers voor paarden, elleboogbeschermers en polsbanden. Maar ook fleskoelers worden hiervan gemaakt. Bovendien kan neoprene met twee kanten nylon gebruikt worden om allerlei andere (beschermende) kleding en sportkleding te maken, maar bijvoorbeeld ook tassen, hoesjes en andere accessoires worden van neopreen gemaakt.

  Neoprene kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals neoprene met nylon, duikpakrubber, wetsuit rubber en neopreen stof van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit neoprene produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.