Neoprene 2 kanten nylon

Neoprene met twee kanten nylon wordt veelal gebruikt om duikpakken, wetsuits en waadpakken van te maken. We leveren dit water- en weerbestendige duikpakrubber in allerlei kleuren. Daarnaast is het onder andere geschikt om diverse beschermende kleding en accessoires van te maken.

Neoprene met 2 kanten nylon EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van neoprene met 2 kanten nylon

Neoprene met twee kanten nylon is het materiaal waar neoprene duikpakken of neoprene wetsuits van gemaakt worden (wetsuit rubber). Dit materiaal bestaat uit een kern van neopreen (celrubber) met een nylon laag aan beide zijden. Het materiaal wordt ook wel neopreen stof genoemd. De nylon laag aan beide zijden zorgt voor meer comfort en zorgt ervoor dat het pak gemakkelijker aan te trekken is. Ook maakt dit het materiaal steviger, gemakkelijker te naaien en stikken en gaat het er langer door mee. De grondstof combineert goede eigenschappen uit verschillende rubbers als EPDM en NBR rubber. Daardoor is het goed bestand tegen UV en ozon en heeft het een redelijke oliebestendigheid.

Nog belangrijker is de erg goede bestendigheid tegen (zee)water. Vooral deze eigenschap zorgt ervoor dat dit materiaal geschikt is als duikpakrubber. Dit komt ook doordat het een isolerende werking heeft en het drijfvermogen verhoogt. Neoprene heeft goede mechanische eigenschappen en is ontworpen om vaak uit te rekken. Het is tevens redelijk vlamdovend (niet volgens UL94). Het behoeft weinig onderhoud, voelt soepel aan en neemt water op.

Het materiaal wordt in blokken geproduceerd en vervolgens in platen geschild op allerlei gewenste diktes. Daarna wordt het bekleed met nylon. Vanuit de neopreen platen kunnen ook allerlei vormen gesneden worden, zoals ringen, blokjes en andere gewenste vormen. Wij bij EKI kunnen dit wetsuit rubber leveren in de volgende kleuren: zwart, rood, koningsblauw, marineblauw, lichtgrijs en oranje.

Toepassingen van neoprene met 2 kanten nylon

Het neoprene met twee zijden nylon is in verschillende dichtheden beschikbaar. De meest zachte variant wordt onder andere gebruikt voor waadpakken en surfpakken en kan gebruikt worden tot een diepte van 15 meter. De meest gebruikte variant heeft een iets hogere dichtheid en wordt veelal gebruikt voor duikpakken, omdat deze tot een diepte van 35 meter gebruikt kan worden. De laatste variant die wij verkopen heeft een extra hoge dichtheid, die gebruikt kan worden voor duiken tot wel 70 meter diep.

Daarnaast kan het materiaal ook voor allerlei andere consumententoepassingen gebruikt worden. U kunt hierbij denken aan beschermingsstukken zoals beenbeschermers voor paarden, elleboog beschermers, polsbanden. Maar ook fleskoelers worden hiervan gemaakt. Bovendien kan neoprene met twee kanten nylon gebruikt worden om allerlei andere (beschermende) kleding en sportkleding voor te maken, maar bijvoorbeeld ook tassen, hoesjes en andere accessoires worden van neopreen gemaakt.

Neoprene kopen?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals neoprene met nylon, duikpakrubber, wetsuit rubber en neopreen stof van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit neoprene produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier