EKI EPDM rubber voor camper afdichtingen

EKI EPDM rubber automotive afdichting Dutchvanparts
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: rubber voor off-the-grid campers

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze zesde editie: rubber voor exterieuronderdelen van campers!


EPDM rubber gebruikt door Dutchvanparts

Dutchvanparts streeft ernaar om campers naar een hoger niveau te tillen. Campers kunnen door middel van een off-the-grid imperiaal, bandendrager, ladder en andere producten onafhankelijker gemaakt worden. Daarnaast zal ook de look van de camper compleet vernieuwd worden. Ons EKI 270 EPDM rubber zwart wordt gebruikt bij het monteren van deze exterieuronderdelen op de campers. Deze rubbers worden tussen de exterieuronderdelen en carrosserie geplaatst zodat lekkage en frictie voorkomen wordt.


Waarom EKI 270 voor deze toepassing?

EKI 270 is een zwart EPDM rubber dat erg elastisch is en ingezet kan worden binnen een breed temperatuurbereik. Dit rubber kan zowel buiten als binnen toegepast worden, omdat het goed bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, ozon en water. Het rubber is slijtvast en heeft een lange levensduur, ook wanneer het in contact komt met de hierboven genoemde invloeden. Ook kan dit materiaal gebruikt worden in contact met zuren, alkalische oplossingen en waterdamp.

EKI 270 EPDM rubber zwart is geschikt voor diverse toepassingen zowel binnen als buiten. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter afdichting tegen stof, lucht en water. Deze afdichtingen bevinden zich vaak in de automotive sector, daarom is EKI 270 ook zo geschikt voor de toepassing van Dutchvanparts. Het materiaal wordt daarnaast veel gebruikt in onder andere de scheepvaart, bouw en industrie, maar het wordt bijvoorbeeld ook in de wegenbouw veel toegepast. Dit komt omdat het EPDM rubber zo goed bestand is tegen invloeden van buitenaf. EKI 270 kan verder gebruikt worden als oplegrubber, schokdemping en bij (elektrische) isolatie. Dit veelzijdige rubber is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers.

11 juli 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier