EKI NR celrubber in medicijndispenser

EKI NR celrubber medicijndispenser Medido
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: celrubber in de thuiszorg

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze tweede editie: celrubber in een innovatieve pillendispenser!


NR celrubber in medicijndispenser Medido

Ons EKI 918 NR celrubber wordt gebruikt in een automatische medicijndispenser genaamd Medido. Het celrubber wordt gebruikt als onderlegger voor de medicatie. Cliënten kunnen problemen ervaren met het (op tijd) nemen van de juist medicatie. Deze dispenser zorgt er daarom voor dat de medicatie op afstand geregeld kan worden, altijd op tijd. Cliënten krijgen hiermee een stukje vrijheid en zelfredzaamheid terug. Hoe werkt dat dan precies?

  • Is het tijd voor de medicatie? Dan kleurt de knop blauw en klinkt er een herinneringssignaal.
  • De medicatie komt eruit wanneer de knop wordt ingedrukt.
  • Na 10 seconden valt het zakje in de lade en kan de medicatie ingenomen worden.
  • Vergeet je toch per ongeluk de medicatie in te nemen, dan stuurt Medido een melding naar de thuiszorg en word je benaderd door je zorgverlener.


Waarom EKI 918 voor deze toepassing?

EKI 918 is een oranje NR celrubber, ook wel Schwammgummi genoemd. Het heeft een open en zeer fijne celstructuur. Een herkenbare eigenschap van dit materiaal is dat het hele goede mechanische eigenschappen heeft. Daardoor kan EKI 918 ingedrukt worden, zonder de originele vorm te verliezen. Het celrubber is bestendig tegen water, maar het is niet waterdicht. Sterker nog, het materiaal zal zelfs vloeistoffen opnemen. Het wordt voornamelijk binnenshuis toegepast, omdat het niet bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Tot slot heeft het een goede scheurbestendigheid en schokabsorberende werking.

EKI 918 NR celrubber oranje wordt veel gebruikt in aandrukwalsen, etiketteermachines, transportbanden en om vacuüm pads van te maken. Dit celrubber wordt dus vooral gebruikt als iets licht aangedrukt moet worden. In ons assortiment is ook NR celrubber met een grove celstructuur te vinden. Wij kunnen dit materiaal vanuit blokken naar allerlei vormen op maat maken in diverse diktes, ook zelfklevend.

9 juni 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier