EKI PE schuim voor capsulehouder

EKI PE schuim champagne capsulehouder
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: verpakkingsschuim voor champagne capsules

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze vijfde editie: schuim voor een champagne capsulehouder!


PE schuim voor een champagne capsulehouder

Ons EKI 620 PE schuim antraciet wordt gebruikt als verpakkingsschuim voor het verzamelen van champagne capsules. In het schuim zijn cirkels uitgevreesd die precies de diameter hebben van de capsules. In deze uitgevreesde cirkel kunnen vervolgens de gespaarde doppen geplaatst worden. Deze houder maakt het voor verzamelaars mogelijk om op een nette en mooie manier champagne capsules te sparen. Het afgebeelde collectiekader heeft ruimte voor 36 doppen, maar dit is volledig op maat samen te stellen door EKI.


Waarom EKI 620 voor deze toepassing?

EKI 620 is een antraciet PE schuim en wordt ook wel polyethyleenschuim genoemd. Het materiaal heeft een gesloten celstructuur. Hierdoor is het goed bestand tegen verschillende substanties, waaronder water. Het materiaal wordt geleverd in grote blokken en kan tot iedere gewenste vorm gesneden worden. Bijzonder aan EKI 620 is dat het een hoger soortelijk gewicht heeft dan andere soorten PE schuim. Met een hardheid van 70 shore 00 is dit materiaal aanzienlijk harder dan andere polyethyleenschuimen. Het schuim is bestand tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en ozon. Ook kan dit schuim binnen een groot temperatuurbereik ingezet worden. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het zowel binnen als buiten toegepast kan worden.

EKI 620 PE schuim antraciet is geschikt om zware elementen te verpakken, omdat het een hoog soortelijk gewicht heeft. Ook wordt het gebruikt als opvulling bij betonstortingen, omdat het goede schokabsorberende eigenschappen heeft. Het materiaal wordt ook toegepast voor kofferinterieurs (als verpakkingsschuim), als afstandhouder en voor geluidsisolatie. Dit materiaal is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers.

30 juni 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier