EKI SBR rubber voor fiets spatlappen

EKI SBR rubber fiets spatlap Fulpra
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: SBR rubber in een bezorgfiets

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze achtste editie: rubber voor de spatlap van een fiets!


SBR rubber gebruikt door Fulpra

Ons EKI 250 SBR rubber zwart is gebruikt voor een pakket bezorgfiets van Fulpra. Het rubber functioneert als spatlap aan het spatbord van de voorband. Deze spatlap voorkomt spetters tijdens het fietsen in slecht weer. Deze bezorgfiets heeft de capaciteit van een bestelwagen, maar dan met alle voordelen van een fiets. Deze fiets is zelfs 70% sneller dan een bestelwagen. File en oponthoud kan met dit vervoersmiddel eenvoudig voorkomen worden. Daarnaast is de lading ook efficiënt te pakken via de vier schuifdeuren. Ook met het oog op duurzaamheid is dit een serieuze optie. De elektrische accu’s zorgen er namelijk voor dat de bestelfiets volledig uitstootvrij is.


Waarom EKI 250 voor deze toepassing?

EKI 250 is een zwart SBR rubber. SBR rubber is een veelvuldig gebruikt rubber, dat in verschillende sectoren toegepast kan worden. Dit komt omdat het gemakkelijk tegen verschillende omstandigheden bestand is. Het rubber is namelijk goed bestand tegen warmte, veroudering en het materiaal is erg slijtvast. EKI 250 heeft goede mechanische eigenschappen en zal na ingedrukt te zijn gemakkelijk terugkeren naar de originele vorm. Dit materiaal heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen, namelijk dat het bestand is tegen zuren, alkalische oplossingen, waterdamp en zouten.

SBR rubber wordt vaak gebruikt als oplegrubber voor zware objecten en als afstandhouder. Ook wordt het toegepast in verschillende afdichtingen, bijvoorbeeld in de bouw, ruimtevaart, industrie of scheepvaart. Afhankelijk van de vorm van het materiaal, kan het gebruikt worden voor isolatie en schokabsorptie. Dit veelzijdige rubber is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers.

11 augustus 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier