Reflecterend folie

Reflecterend folie

Reflecterend folie (aluminiumfolie) is isolerend, warmte reflecterend, dampdicht en vochtwerend. Daardoor wordt het veel gebruikt in de bouw als isolatiemateriaal.

Wat zijn de eigenschappen van reflecterend folie?

Reflecterend folie wordt ook wel zilverfolie of aluminiumfolie genoemd. In dit geval hebben wij het dan niet over het folie dat u in de keuken gebruikt om u eten af te dekken of warm te houden. Echter zijn de eigenschappen van beide soorten reflecterend folie zeer vergelijkbaar. Het zilveren folie heeft namelijk isolerende eigenschappen. Als bouwfolie wordt het gebruikt bij isolatie toepassingen. De zilveren kleur van het folie reflecteert de warmtestraling, zodat het niet in de materiaal of de ondergrond trekt. Hierdoor houdt het in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Daarnaast is het reflecterende folie dampremmend en vochtwerend. Deze eigenschap zorgt er bij het keukenfolie voor dat er condens aan het folie blijft hangen als er warm eten onder gestaan heeft. Daarnaast het is het tochtwerend, winddicht en waterdicht (waterkerend). Doordat het goed bestand is tegen invloeden van UV-straling en ozon, kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Tot slot heeft het aluminiumfolie een goede verouderingsbestendigheid en biedt het geluidsisolatie. Al met al een zeer breed inzetbaar folie! Bij EKI leveren we het zilverfolie in diverse afmetingen en afnames, tevens met een zelfklevende zijde.

Reflecterend folie
Reflecterend folie EKI 1980

Waar kan ik reflecterend folie voor gebruiken?

Omdat reflecterend folie zoveel verschillende handige eigenschappen heeft, kan het voor een breed scala aan toepassingen gebruikt worden. Zo wordt het onder andere toegepast als dampdichte vloerfolie in vloerverwarmingssystemen. Om deze reden wordt het ook gebruikt aan de warme zijde van (hellende) daken en gevelconstructies zoals in voorzetwanden en spouwmuren. Een andere veelvoorkomende toepassing van reflecterend folie is het isoleren van installatiekanalen en profielplaten. Dankzij de isolerend en dampdichte eigenschappen wordt het gebruikt in badkamers, sauna’s, keukens, zwembaden, koelcellen, wasserijen en sportfaciliteiten. Tot slot kan het ook met de zelfklevende zijde op een ander materiaal geplakt worden, zoals EKI 107. Het versterkt dan de geluidsisolerende eigenschappen van het materiaal waar het op geplakt wordt, in dit geval het polyetherschuim.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier