Neopreen Sponsrubber

  Neopreen sponsrubber is goed vlamdovend en is bestand tegen beperkt contact met olie. Het is zeer bestand tegen (zee)water, waardoor het veel gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart. Het materiaal wordt ook toegepast in elektriciteitskastjes, werkplaatsen en machineruimtes.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van neopreen sponsrubber

  Neopreen sponsrubber, ook wel CR sponsrubber, heeft net als de andere sponsrubbers een huid om het materiaal heen. Bijzonder aan deze neopreen variant, is dat het erg goede vlamdovende eigenschappen heeft en dat het beter oliebestendig is dan de andere sponsrubbers. Neopreen mosrubber heeft vergelijkbare eigenschappen met de neopreen rubber variant. Dit betekent dat het goede mechanische eigenschappen heeft, en dus na indrukken weer goed terugkeert naar de originele vorm.

  Voordelen en vormen van CR sponsrubber

  Het is een erg slijtvast materiaal dat bestand is tegen allerlei invloeden van het weer. Hierbij kan gedacht worden aan UV-straling en invloeden van ozon. Een andere belangrijke eigenschap van CR sponsrubber, is dat het goed bestand is tegen zwembad- en zeewater. Verder is het redelijk bestand tegen zuren, oplosmiddelen, minerale oliën en vetten. Dit sponsrubber is goed verouderingsbestendig en kan dankzij zijn eigenschappen zelfs buitenshuis lang meegaan. EKI verwerkt neopreen sponsrubber tot ronde en rechthoekige profielen, zowel zelfklevend als ongelijmd. Het is ook te verwerken tot stroken, haspels en rondsnoer.

  Neopreen sponsrubber toepassingen

  Door de waterdichte eigenschappen en de bestendigheid tegen zeewater wordt neopreen sponsrubber veel gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart. Uiteraard kan het ook gebruikt worden voor andere afdichtingen waarbij het in contact komt met water. Daarnaast kan CR mosrubber ingezet worden als afdichting van deuren, luiken of op andere plekken waar uitsparingen afgedicht moeten worden. Door de vlamdovende eigenschappen is het ideaal bij toepassingen met elektriciteit zoals in elektriciteitskastjes, of in de metaalindustrie waar veel gelast en geslepen wordt. Dankzij zijn oliebestendige kwaliteiten wordt het gebruikt in werkplaatsen, in machineruimtes van schepen, bij offshore en op boorplatformen.

  Neopreen mosrubber kopen

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals neopreen mosrubber profiel, CR mosrubber haspels en neopreen sponsrubber stroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.