Neopreen Sponsrubber

Neopreen sponsrubber is goed vlamdovend en is bestand tegen beperkt contact met olie. Het is zeer bestand tegen (zee)water, waardoor het veel gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart. Het materiaal wordt ook toegepast in elektriciteitskastjes, werkplaatsen en machineruimtes.

Neopreen sponsrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van neopreen sponsrubber

Neopreen sponsrubber, ook wel CR sponsrubber, heeft net als de andere sponsrubbers een huid om het materiaal heen. Bijzonder aan deze neopreen variant is dat het erg goede vlamdovende eigenschappen heeft en dat het beter oliebestendig is dan de andere sponsrubbers. Neopreen mosrubber heeft vergelijkbare eigenschappen met de neopreen rubber variant. Dit betekent dat het goede mechanische eigenschappen heeft, en dus na indrukken weer goed teruggaat naar zijn originele vorm.

Het is een erg slijtvast materiaal dat bestand is tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Hierbij kan gedacht worden aan UV-straling en invloeden van ozon. Een andere belangrijke eigenschap van CR sponsrubber is dat het goed bestand is tegen zwembad- en zeewater. Verder is het redelijk bestand tegen zuren, oplosmiddelen, minerale oliën en vetten. Het sponsrubber is goed verouderingsbestendig en kan dankzij zijn eigenschappen zelfs buitenshuis lang meegaan. EKI verwerkt het neopreen sponsrubber tot ronde en vierkante/rechthoekige profielen, zowel zelfklevend als ongelijmd. Het is ook te verwerken tot stroken, haspels en rondsnoer.

CR sponsrubber toepassingen

Door de waterdichte eigenschappen en de bestendigheid tegen zeewater wordt neopreen sponsrubber veel gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart. Uiteraard kan het ook gebruikt worden voor andere afdichtingen waarbij het in contact komt met water. Daarnaast kan CR mosrubber ingezet worden als afdichting van deuren, luiken of op andere plekken waar uitsparingen afgedicht moeten worden. Door de vlamdovende eigenschappen is het ideaal voor toepassingen met elektriciteit zoals in elektriciteitskastjes of in de metaalindustrie waar veel gelast en geslepen wordt. Dankzij zijn oliebestendige kwaliteiten wordt het gebruikt in werkplaatsen, in machineruimtes van schepen, in de offshore en op boorplatformen.

Neopreen mosrubber kopen

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals neopreen mosrubber profiel, CR mosrubber haspels en neopreen sponsrubber stroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit Neopreen sponsrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier