Rubber profielen EKI

  Rubber profielen

  Rubber profielen kunnen gemaakt worden van diverse materialen zoals het zachtere EPDM sponsrubber of het hardere SBR rubber. Ze worden voor allerlei afdichtingen gebruikt, afhankelijk van hun vorm en eigenschappen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld ronde en rechthoekige profielen, D-profiel, kroonband en P-profiel.

  Uitgelichte producten

  Rubber profielen van EKI  Waar worden rubber profielen voor gebruikt?

  Rubber profielen kunnen, al naar gelang hun vorm en grondstof, voor diverse toepassingen gebruikt worden. Als fabrikant kunnen wij uit de rubber blokken, platen en rollen allerlei verschillende vormen snijden, waaronder diverse profielen. In ons assortiment vindt u rubber profielen van onder andere EPDM sponsrubber, SBR rubber, neopreen sponsrubber, EPDM celrubber, silicone sponsrubber en EPDM rubber. Deze materialen kunnen wij tevens zelfklevend leveren, afhankelijk van de vorm met één of twee zelfklevende zijden. Dit maakt montage ervan gemakkelijker. Veel van de rubberprofielen in ons assortiment zijn geschikt voor afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden als stootrand en om hoeken te beschermen. De ronde profielen, ook wel rondsnoer, worden voornamelijk toegepast voor afdichtingen en als afwerkprofielen. Ze worden dan ook wel rubber afdichtingsprofiel genoemd.

  Rubber profielen van EPDM sponsrubber

  Binnen het EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber) zult u in ons assortiment de meeste rubber profielen vinden. Het gaat hier om een zacht materiaal met een open celstructuur, dat gemakkelijk ingedrukt kan worden. Omdat het sponsrubber een huid heeft rondom de open cellen, is het water- en luchtdicht. Dankzij de grondstof EPDM heeft het materiaal een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid. Daardoor kan het goed buiten toegepast worden. Wanneer het hier in aanraking komt met water, zal er tevens geen mosvorming op het materiaal plaatsvinden. Wij leveren EPDM rubber profielen in verschillende vormen. Dit gaat van recht of rond tot aan D-profiel, P-profiel en kroonband. De laatste twee kunnen zowel in zwart als wit geleverd worden. Deze rubberprofielen kunnen voor diverse afdichtingen gebruikt worden. In de vorm van D-profiel, kroonband en P-profiel wordt het voornamelijk gebruikt als rubber afdichtingsprofiel bij kozijnen en deuren.

  EPDM sponsrubber rubber profielen
  Rubber profielen

  Andere materialen rubberprofielen

  Sponsrubber is een veelgebruikt materiaal om rubber profielen van te maken. Niet alleen EPDM mosrubber wordt hiervoor namelijk gebruikt, maar ook de neopreen en silicone varianten zijn populaire materialen om profielen uit te maken. Neopreen sponsrubber profielen leveren wij zowel als rondsnoer als in rechthoekige profielen. Deze zijn (zee)waterbestendig en worden veelal gebruikt voor afdichtingen van onder andere deuren, luiken en andere uitsparingen, ook in de scheepvaart. De silicone variant is tevens als rond of rechthoekig rubberprofiel leverbaar. Deze kunnen gebruikt worden bij contact met drinkwater en bij zeer hoge temperaturen. Daarom worden deze rubber profielen bijvoorbeeld gebruikt bij afdichtingen van ovens en verwarmingsketels. Maar ook de hardere varianten rubber in ons assortiment zoals SBR rubber en EPDM rubber zijn geschikt om rubberprofielen van te maken. Neem contact met ons op als u specifieke wensen heeft voor een profiel dat u niet op onze website ziet. Omdat wij alles op maat snijden, is er veel mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.