Neopreen Rubber

Neopreen rubber combineert eigenschappen uit bijvoorbeeld EPDM en NBR rubber. Zo heeft het goede UV- en ozonbestendigheid, maar ook een goede oliebestendigheid. Hierdoor wordt het veel gebruikt bij toepassingen in de scheepvaart en offshore, maar bijvoorbeeld ook in duikpakken.

Neopreen rubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van neopreen rubber

Neopreen rubber combineert diverse goede eigenschappen van andere rubbers, wat het een kwalitatief goed en breed inzetbaar rubber maakt. Van het EPDM neemt het de UV- en ozonbestendigheid mee en vanuit het NBR de oliebestendigheid. Het is een synthetisch rubber, dat verkregen wordt door de polymerisatie van chloropreen. Het synthetische rubber was oorspronkelijk bedoeld als oliebestendige vervanger voor natuurrubber. Het is daarnaast sterker klevend dan natuurrubber.

Het neopreen staat toe om zijn eigenschappen te verbeteren door vulkanisatie, dankzij de resterende dubbele bindingen in het polymeer. Neopreen wordt ook wel CR rubber genoemd, en heeft goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na indrukken goed teruggaat naar zijn originele vorm. Daarnaast is het erg slijtvast en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden, UV-straling en invloeden van ozon. Een bekende eigenschap van het neoprene rubber is bestendigheid tegen zwembad- en zeewater. Verder is het ook goed bestand tegen chemicaliën, zuren, oplosmiddelen, minerale oliën en vetten.

Neopreen rubber toepassingen

In pure vorm kan CR rubber vuurbestendig zijn. Dit komt door het hoge chloorgehalte en vlamdovendheid, maar deze eigenschappen zijn afhankelijk van de samenstelling van de rubberplaat. Door zijn redelijke bestendigheid tegen olie, wordt het veel toegepast in de scheepvaart en bij beperkt contact in de offshore. Daarnaast is het veel terug te vinden in openbare ruimtes, in de bouw en in de industrie. Verder wordt het gebruikt als grondstof voor lijmen, is het terug te vinden in chirurgische handschoenen en in pakkingen en wordt het gebruikt voor isolatietoepassingen.

De meest bekende toepassing van neopreen rubber is in duikpakken, omdat het materiaal een isolerende werking heeft en het drijfvermogen verhoogt. Doordat het neopreen tegen zoveel verschillende substanties en omstandigheden bestand is, zijn de verschillende toepassingen bijna eindeloos. Het is qua eigenschappen te zien als een soort combinatie van EPDM en NBR rubber.

Neopreen kopen?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals neopreen band, neopreen stroken, neopreen plaat en neopreen tape van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. Meestal is het rubber zwart, het witte rubber is voor toepassingen in de voedselindustrie. De artikelen die wij uit neopreen rubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier