Bouwvilt

  Bouwvilt heeft goede dempende en isolerende eigenschappen. Het wordt voornamelijk gebruikt om oneffenheden in de bouw te egaliseren en isolatie te bieden. Wij leveren ook schildersvlies van bouwvilt, dat veelal toegepast wordt door schilders om vloeren af te dekken tegen vuil en verf.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (1)
  Producten 1-2 van 2

  Eigenschappen van bouwvilt

  Bouwvilt kan zowel van wolvilt als van naaldvilt (synthetisch vilt) gemaakt worden. Meestal wordt de synthetische variant gekozen, omdat naaldvilt weervast is, niet rot in een vochtige omgeving en omdat het niet door (on)gedierte aangevreten wordt. Bouwvilt heeft uitstekende dempende en absorberende eigenschappen, is goed warmtebestendig en heeft goede geluidsisolerende eigenschappen.

  Als dit materiaal gebruikt wordt, is er minder kans op puntbelastingen van oneffenheden op het oplegvlak tussen vloer en binnenmuur. Dit vermindert de kans op scheurvorming in bijvoorbeeld een binnenmuur van kalkzandsteen. Bouwvilt zal niet verkleuren door lekwater, heeft een goede verouderingsbestendigheid en is eenvoudig te verwerken. Daarnaast heeft het een grote druksterkte, is het blijvend elastisch en heeft het een lage wrijvingscoëfficiënt. Het materiaal is ook zelfklevend leverbaar, het wordt dan plakvilt of zelfklevend vilt genoemd.

  Toepassingen van bouwvilt

  Bouwvilt wordt voornamelijk gebruikt voor het egaliseren van oneffenheden in de bouw en als oplegvilt bij glasopleggingen. Het doel is om schade te voorkomen wanneer er onder invloed van temperatuur bewegingen ontstaan in bouwconstructies. Het wordt ook gebruikt om de overbrenging van contactgeluid te verminderen. Het materiaal kan dus zorgen voor een verbetering van de geluidsisolatie. Bouwvilt kan tevens trillingen opvangen en een betere koudebrug isolatie tussen muur en vloer genereren.

  Het wordt meestal gebruikt in lichte en eenvoudige toepassingen, zoals lichte constructies in de houtskeletbouw, bij houten scheidingswanden, houten vloeren of lichte vloeren in de woningbouw. Daarnaast wordt het gebruikt om luchtkanalen te isoleren, onder metselwerk, bij zwevende vloeren of bij kanaalplaatvloeren. De toepassingsgebieden van het vilt zijn werkelijk eindeloos, het kan in vrijwel elke denkbare bouwkundige constructie toegepast worden om oneffenheden te egaliseren, geluid en trillingen op te vangen en belasting te verminderen.

  Vilt kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals plakvilt, vilt op rol, zelfklevend vilt, viltringen of viltstroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De bouwvilt artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.