EKI 9160 Wolvilt zwart

  • Grondstof: wolvilt vilt
  • Kleur: zwart
  • Dichtheid: 140 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Isolatie en opleggingen bij houten wanden, zwevende vloeren.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit wolvilt en hoe wordt het geleverd?

EKI 9160 is een zwart wolvilt. Wolvilt wordt gemaakt van wolvezels die in elkaar gehaakt zijn. Wanneer deze vezels in tegengestelde richting langs elkaar schuiven, zullen zij gemakkelijk in elkaar haken omdat zij kenmerkende schubben hebben. Van nature is wol bestand tegen diverse invloeden van buitenaf en is het water- en vuilafstotend. Zelfs wanneer het in contact komt met grote hoeveelheden water, zullen er geen verkleuringen op het materiaal ontstaan. Het vilt heeft tevens een goede weerbestendigheid en het is bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon. Ook bij hoge temperaturen kan het zwarte vilt gebruikt worden. Dankzij deze eigenschappen wordt wolvilt zowel binnen als buiten toegepast. Omdat het een natuurlijk materiaal is, is het volledig recyclebaar, gaat het lang mee en heeft het een goede verouderingsbestendigheid. Dat maakt dit een zeer duurzaam materiaal! EKI 9160 heeft hele goede isolerende, schokdempende en geluidsabsorberende eigenschappen. Het materiaal is gemakkelijk in te drukken, erg veerkrachtig en heeft een hoog absorberend vermogen. Omdat het gemakkelijk te bewerken is en niet snel zal rafelen, kunnen wij het wolvilt in allerlei verschillende vormen leveren van 1 en 2 mm dik. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan viltringen en viltstroken, maar ook vilt op rol. Deze vormen zijn ook enkelzijdig zelfklevend leverbaar, het wordt dan ook wel zelfklevend vilt of plakvilt genoemd.


Waar kan ik EKI 9160 voor gebruiken?

Wolvilt kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. EKI 9160 wordt voornamelijk gebruikt als oplegvilt voor opleggingen waarbij nagenoeg geen horizontale verplaatsing plaatsvindt. Dit soort opleggingen kunnen voorkomen bijvoorbeeld bij houten separatiewanden en zwevende vloeren. Het vilt wordt ook gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld om warmte of kou onder vloeren tegen te houden. Een andere toepassing van wolvilt is als afdichtingsmateriaal tegen stof, onder andere bij kieren die ontstaan in metselwerk. Ook onder consumenten is dit een populair materiaal, men gebruikt het onder andere om mee te knutselen. Bij EKI leveren we het zwarte vilt echter als technisch of industrieel vilt, zoals bouwvilt of oplegvilt. Het materiaal wordt bovendien in de interieurbouw veel toegepast.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof wolvilt
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal vilt
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur vezels
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 140 kg/m³
Range: 120 kg/m³ tot 160 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 1, 2 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +100 °C kortstondig +110 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Rek bij breuk lengte > 30% ()
Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken. Vooral materialen die in rollen geproduceerd worden, kunnen een verschillende waarde hebben in de lengte of in de breedte.
Rek bij breuk breedte > 50% ()
Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken. Vooral materialen die in rollen geproduceerd worden, kunnen een verschillende waarde hebben in de lengte of in de breedte.
Maximaal % indrukken 50%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Maximale belasting 0,9 N/mm2
In oplegconstructies wat is de maximale kracht op het rubber
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 9160 Wolvilt zwart

Stel samen en bestel - EKI 9160 Wolvilt zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier