Brandwerend band

Brandwerend band

Brandwerend band voorkomt doorslag van vlammen of rook door de beglazing. Het wordt gemaakt van PU schuim of neopreen celrubber, en is ook zelfklevend leverbaar. De voornaamste toepassing is als afdichtingsband.

Wat is brandwerend band en waar wordt het voor gebruikt?

Brandwerend band wordt ingezet voor het afdichten van deuren, ramen, muren, vloeren en plafonds. Hierbij is het belangrijk dat de afdichtingsband ervoor kan zorgen dat doorslag van vlammen, rook of giftige gassen door de beglazing wordt voorkomen. Dit is extra belangrijk wanneer er afdichtingen gerealiseerd moeten worden in openbare ruimten of op locaties waar een hoger brandgevaar geldt. Deze afdichtingen kunnen tegen verschillende elementen zijn, zoals lucht, tocht, stof, vocht en geluid.

Brandwerend band van polyetherschuim

Polyetherschuim, ook wel PU schuim genoemd, is een zacht materiaal met een open celstructuur. Dit schuim is goed verouderingsbestendig en gemakkelijk in te drukken. Wij bij EKI leveren een aantal varianten van dit materiaal met goede brandveilige eigenschappen, conform UL94 HF1 V0, zoals bijvoorbeeld EKI 128, EKI 129, EKI 113 en EKI 120. De brandwerend band van polyetherschuim wordt gemaakt uit PU schuimblokken. Hieruit maken we de bandjes in verschillende maten en diktes voor u op maat. We kunnen de band voorzien van één of twee zelfklevende zijdes, wat montage gemakkelijker maakt. PU band is zeer geschikt om af te dichten tegen stof en tocht, maar heeft ook goede geluidsabsorberende eigenschappen. Door de vlamdovende eigenschappen wordt het ook gebruikt als rugvulling bij brandwerende afdichtingskitten en als stuifsneeuw afdichting bij dakvensters. Het wordt veel toegepast als geluidsisolerend materiaal in openbare ruimten waarbij de brandveiligheid van belang is. EKI 113 heeft dezelfde eigenschappen als EKI 128, maar heeft aan één kant een dunne zwarte huid die het materiaal bedekt. Deze zorgt ervoor dat water, olie of andere vloeistoffen die op het schuim terecht komen niet door het schuim opgenomen worden. Hierdoor wordt de levensduur van het schuim verlengd.

Brandwerend band PU schuim
Brandwerend band neopreen celrubber

Brandwerend band van neopreen celrubber

Brandwerend band kan niet alleen gemaakt worden van polyetherschuim, maar ook van neopreen celrubber. Door de gesloten celstructuur is dit materiaal waterdicht en neemt het geen vloeistoffen op. Ook contact met zeewater tast het neopreen niet aan. Daarom kan dit celrubber goed gebruikt worden bij afdichtingen die veel in contact komen met water of andere vloeistoffen. Het is een zacht en flexibel materiaal met goede mechanische eigenschappen. Het is geschikt als brandwerend band door de goede vlamdovendheid van het materiaal. Ook is het redelijk oliebestendig, kan het blootgesteld worden aan warmte, ozon en andere invloeden van het weer. Het materiaal is goed bestand tegen veroudering en zal dus lang meegaan. Het is tevens te gebruiken als warmte- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt in toepassingen in de scheepvaart en offshore, maar ook in de industrie, luchtvaart en automotive. Dankzij zijn slijtvaste en isolerende eigenschappen, is het ook een veelgebruikt materiaal als isolatie in aluminium of stalen ramen en scheidingswanden, bijvoorbeeld in openbare ruimtes. Neopreen brandwerend band kunnen wij ook voorzien van één of twee zelfklevende zijdes, om montage gemakkelijker te maken. Wij leveren het materiaal in zwart en grijs.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

De Biezen 16541 BN NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier