Beglazingsband EKI

  Beglazingsband

  Heeft u beglazingsband nodig? Deze zijn gemaakt van PE schuim en geschikt om bijvoorbeeld ruiten, lichtkoepels, spiegels en deuren af te dichten. Wij hebben ook een speciaal soort beglazingsband, namelijk brandwerend band.

  Uitgelichte producten

  Voegband producten van EKI


  EKI 1300 PE schuim beglazingsband

  Wat is beglazingsband en waar wordt het voor gebruikt?

  Beglazingsband is een schuimband die gebruikt wordt voor het maken van afdichtingen bij glas, bijvoorbeeld bij het zetten van enkel- of dubbelzijdig glas. Het wordt ook wel glasband genoemd. Een veelvoorkomende toepassing is dus bijvoorbeeld het monteren van ruiten. Dit kunnen ramen zijn, maar ook lichtkoepels en andere glazen objecten kunnen er mee afgedicht worden. De beglazingsbanden in ons assortiment zijn leverbaar in de kleuren wit, zwart en grijs. Het materiaal dat meestal gebruikt wordt om glasband van te maken is PE schuim. Dit heeft een gesloten celstructuur, waardoor het wat harder en waterdicht is.


  Binnen ons assortiment PE schuim zijn veel soorten beglazingsband mogelijk, welke wij op maat in verschillende afmetingen kunnen leveren. Zo kunnen wij de band ongelijmd leveren, maar ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend waarbij gekozen kan worden uit een variant met silicone afdekpapier of zonder silicone afdekpapier. De variant zonder afdekpapier laat zich zeer gemakkelijk aanbrengen op kozijnsponningen en glaslatten. Wanneer u PE beglazingsband gebruikt, voorkomt u dat het glas direct in contact komt te staan met de kozijnsponning en houten glaslatten. Doet u dit niet, dan is er een kans aanwezig dat de ruit breekt. Daarnaast speelt de band een rol bij de drukverdeling van de ruit op de oppervlakte van het kozijn, bijvoorbeeld bij windbelasting. Als u de glasband op de juiste manier aanbrengt, wordt de druk gelijkmatig over het hele kozijnoppervlak verdeeld. Dit verkleint de kans op ruitbreuk aanzienlijk.


  PE schuim beglazingsband

  PE schuim als beglazingsband

  PE schuim is het perfecte materiaal om beglazingsband van te maken dankzij zijn eigenschappen. Dankzij de gesloten celstructuur is het waterdicht, goed bestand tegen chemicaliën en weerbestendig. Dankzij de goede mechanische eigenschappen van het materiaal zal het na indrukken goed terugkeren naar de originele vorm. Het materiaal is licht van gewicht, 100% recyclebaar en gemakkelijk in onderhoud. Door zijn gesloten celstructuur is het geschikt om duurzame afdichtingen tegen water, geluid, tocht en warmte te realiseren. Het kan daardoor gebruikt worden als beglazingsband bij kozijn-, deur- en glasafdichtingen, als isolatietape of montagetape. Daarnaast kan het gebruikt worden bij het afdichten van lichtkoepels en spiegels. Zal het materiaal in uw toepassing in contact komen met polycarbonaat of plexiglas? Dan raden wij EKI 1300 en EKI 1305 aan. Deze twee producten worden het meest gebruikt als glasband bij het afdichten van lichtkoepels. Voor overige ruiten kunt u kiezen uit alle soorten PE schuim.


  Brandwerende beglazingsband

  Brandwerende beglazingsband

  Naast reguliere beglazingsband die gebruikt wordt voor het afdichten van ruiten, is er ook een brandwerende variant. Deze wordt ook wel brandwerend band of brandwerende beglazingsband genoemd. Deze wordt voornamelijk gebruikt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van deuren en ramen in openbare ruimten te realiseren. Hierbij kunt u denken aan ziekenhuizen, flats, hotels, laboratoria en diverse andere ruimten die een hoger brandgevaar hebben dan gemiddeld. De glasband wordt dan aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of in de deursponning. Brandwerende ramen en branddeuren (van o.a. hout, staal en aluminium) worden zodoende afgedicht. Daarnaast kunnen er voegen, (scheidings)wanden en plafonds mee afgedicht worden. Brandwerende beglazingsband wordt met name toegepast bij het zetten van glas, maar ook in andere brandvertragende systemen kan het toegepast worden. Tot slot wordt het materiaal ook gebruikt als isolatiemateriaal in de klimaat- en verwarmingsindustrie en in de ovenbouw. In ons assortiment vindt u twee soorten brandwerende glasband, een opschuimende variant (zwelband) en keramisch band.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.