EKI 9195 Brandwerend band

  • Grondstof: keramisch band
  • Kleur: wit
  • Dichtheid: 250 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Brandwerende afdichtingen van kozijnen van deuren en ramen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit brandwerend band en hoe wordt het geleverd?

EKI 9195 is een speciale soort brandwerend band, namelijk keramisch band. Het wordt ook wel keraband genoemd. Het wordt gemaakt van asbestvrije silicaatvezels waardoor het bestand is tegen zeer hoge temperaturen tot wel 1100°C. Daarnaast zal het bij brand geen rook of geur produceren en gaat het materiaal niet druipen. Het zal tussen de 30 en 60 minuten brandwering bieden, afhankelijk van de wijze van monteren en de gebruikte afmetingen. Keraband heeft een hele goede verouderingsbestendigheid. Er kunnen evenwijdige voegen met weinig voegverloop mee afgedicht worden. Wanneer EKI 9195 nat is geworden door water, kan het na opdrogen gewoon weer opnieuw gebruikt worden. Daardoor zou het ook buiten gebruikt kunnen worden. Wij kunnen deze brandwerende beglazingsband aan één zijde voorzien van een zelfklevende laag van gemodificeerd acrylaat, welke afgedekt wordt met PE folie. Keramisch band wordt geleverd in de kleur wit en in diktes van 2-6 mm. Diverse lengtes en afnames zijn mogelijk met korte levertijd in heel Europa. Wilt u de beste thermische isolatie voor uw toepassing realiseren? Dan moet de band 20% gecomprimeerd worden nadat het aangebracht is.


Waar kan ik EKI 9195 voor gebruiken?

Deze brandwerende beglazingsband wordt gebruikt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, hotels, flats, laboratoria en zonnebanken. Het gaat hier dus voornamelijk om openbare ruimtes en ruimtes waarin een verhoogde kans op brand of extreme temperaturen voorkomt. Keramisch band wordt dan aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of de deursponning. Brandwerende ramen en branddeuren kunnen zo afgedicht worden. Deze brandveilige deuren kunnen van diverse materialen gemaakt worden, zoals aluminium, hout en staal. Daarnaast wordt het gebruikt als brandwerende tochtstrip bij voegen, plafonds, (scheidings)wanden en bij het zetten van glas. Door de uitstekende bestendigheid tegen hoge temperaturen van keraband, wordt het in allerlei brandvertragende systemen gebruikt. Om dezelfde reden wordt brandwerend band ook ter isolering in de ovenbouw en in de klimaat- en verwarmingsindustrie gebruikt.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof keramisch
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal band
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof acrylaat gemodificeerd  
Unieke eigenschap brandwerend
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur wit
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur vezels
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 250 kg/m³
Range: 200 kg/m³ tot 300 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 3, 4, 5, 6 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Meest verkochte afmetingen 3x9, 4x9
Soms zijn er maar een paar afmetingen mogelijk, soms heel veel. Mocht de gewenste afmeting er niet tussen staan, neem dan aub contact met ons op over de mogelijkheden of alternatieven.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Brandwerend ja  
Brandgedrag geen rook of geur, druipt niet  
Temperatuur -40 °C tot +1100 °C kortstondig +n.v.t. °C  
Smelttemperatuur 1330 °C  
Lambda bij 600 °C: 0,09 W/mK
Warmtegeleidingscoëfficiënt of thermische geleidbaarheid geeft aan hoe een materiaal warmte geleidt en is afhankelijk van temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte.
Treksterkte 385 kPa (DIN EN ISO 1798)
Grens: > 350 kPa
Hoeveel kracht is er nodig voordat een materiaal knapt? De treksterkte is een maatstaf om de mechanische eigenschappen te classificeren. De grenswaarde van de treksterkte geeft aan hoeveel kracht of spanning het materiaal minimaal kan verdragen voordat het knapt.
Maximaal % indrukken 50%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Toepassingen, Normen
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
HS code 69149000
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 9195 Brandwerend band

Stel samen en bestel - EKI 9195 Brandwerend band

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier