Brandwerende tochtstrip

Brandwerende tochtstrip

Brandwerende tochtstrip voorkomt doorslag van vlammen of rook door de beglazing. Het wordt gemaakt van vlamdovend grafiet (brandwerende zwelband) of asbestvrije silicaatvezels (keramisch band), en is ook zelfklevend leverbaar. De voornaamste toepassing is als afdichtingsband bij kozijnen van ramen en deuren.

Wanneer brandwerende tochtstrip gebruiken?

Brandwerende tochtstrips worden ingezet voor het afdichten van ramen, deuren, kozijnen, muren, vloeren en plafonds. Hierbij is het belangrijk dat de tochtstrip ervoor kan zorgen dat doorslag van vlammen, rook of giftige gassen door de beglazing wordt voorkomen. Dit is extra belangrijk wanneer er afdichtingen gerealiseerd moeten worden in openbare ruimten zoals ziekenhuizen, flats en hotels of op locaties waar een hoger brandgevaar geldt zoals laboratoria. Wij leveren flexibele tochtstrips in veel verschillende afmetingen met en zonder zelfklevende zijde. De zelfklevende brandwerende tochtstrip wordt veel gebruikt in caravans, huizen en auto’s. In ons assortiment vindt u twee soorten brandwerende tochtstrips, namelijk keramisch band en brandwerende zwelband. De tochtstrip wordt aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of in de deursponning, om bijvoorbeeld branddeuren en brandwerende ramen af te dichten. Daarnaast kunnen er (scheidings)wanden, plafonds en voegen mee afgedicht worden. Brandwerende tochtstrip wordt ook in de klimaat- en verwarmingsindustrie en ter isolering in de ovenbouw gebruikt.

Brandwerende tochtstrip van keramisch band

Keramisch band is een speciale soort brandwerende tochtstrip en wordt ook wel keraband genoemd. Het wordt gemaakt van asbestvrije silicaatvezels, waardoor het bestand is tegen zeer hoge temperaturen tot wel 1100°C. Daarnaast zal het bij brand geen rook of geur produceren en gaat het materiaal niet druipen. Keraband heeft een hele goede verouderingsbestendigheid. Er kunnen evenwijdige voegen met weinig voegverloop mee afgedicht worden. Wanneer het nat is geworden door water, kan het na opdrogen gewoon weer opnieuw gebruikt worden. Daardoor zou het ook buiten gebruikt kunnen worden. Wij kunnen deze brandwerende tochtstrip aan één zijde voorzien van een zelfklevende laag van gemodificeerd acrylaat, welke afgedekt wordt met PE folie. Wilt u de beste thermische isolatie voor uw toepassing realiseren? Dan moet de keramische band 20% gecomprimeerd worden nadat het aangebracht is.

Brandwerende tochtstrip keramisch band
Brandwerende tochtstrip zwelband

Brandwerende zwelband

Brandwerende zwelband is een speciaal soort brandwerend tochtstrip. Het wordt ook wel opschuimend band of opzwelband genoemd. Wat dit materiaal zo speciaal maakt, is dat het bij aanraking met een temperatuur van rond de 300°C opzwelt tot wel 9x het oorspronkelijke volume. Wanneer dit gebeurt, hecht de brandwerende tochtstrip zich aan de beglazing en het kozijn. Hiermee wordt doorslag van vlammen, rook en giftige gassen tijdens een brand voorkomen. Het wordt gemaakt van minerale vezels en grafiet, omdat grafiet brandvertragende eigenschappen heeft. Omdat de beglazingsband erg zacht is en goede mechanische eigenschappen heeft, kan het zowel bij vlakke voegen gebruikt worden als bij onregelmatige voegen met een groot voegverloop. Daarnaast is deze speciale brandwerende tochtstrip bestand tegen water en heeft het een goede verouderingsbestendigheid.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier