Brandwerende tochtstrip

Brandwerende tochtstrip

Brandwerende tochtstrip voorkomt doorslag van vlammen of rook door de beglazing. Het wordt gemaakt van vlamdovend polyetherschuim, en is ook zelfklevend leverbaar. De voornaamste toepassing is als afdichtingsband.

Waar wordt een brandwerende tochtstrip voor gebruikt?

Brandwerende tochtstrips worden ingezet voor het afdichten van ramen, deuren, kozijnen, muren, vloeren en plafonds. Hierbij is het belangrijk dat de tochtstrip ervoor kan zorgen dat doorslag van vlammen, rook of giftige gassen door de beglazing wordt voorkomen. Dit is extra belangrijk wanneer er bijvoorbeeld afdichtingen gerealiseerd moeten worden in openbare ruimten of op locaties waar een hoger brandgevaar geldt. Wij leveren flexibele tochtstrips in veel verschillende afmetingen met en zonder zelfklevende zijde. De zelfklevende brandwerende tochtstrip wordt veel gebruikt in caravans, huizen en auto’s.

Brandwerende tochtstrip van polyetherschuim

PU schuim, ook wel polyetherschuim genoemd, is een zacht materiaal met een open celstructuur. Dit schuim is gemakkelijk in te drukken en goed verouderingsbestendig. Wij bij EKI leveren een aantal varianten van dit materiaal met brandveilige eigenschappen, conform UL94 HF1 V0, zoals bijvoorbeeld EKI 128. Deze brandwerende tochtstrip van polyetherschuim wordt uit PU schuimblokken geproduceerd. Uit deze blokken maken we de strips voor u op maat in verschillende maten en diktes. We kunnen de strip voorzien van één of twee zelfklevende zijdes, dit maakt het monteren ervan gemakkelijker. PU tochtstrips zijn zeer geschikt om af te dichten tegen tocht en stof, maar ze hebben ook geluidsabsorberende kwaliteiten. Door de vlamdovende eigenschappen kan het materiaal tevens gebruikt worden als rugvulling bij brandwerende afdichtingskitten of als stuifsneeuw afdichting bij dakvensters. Een brandwerende tochtstrip van polyetherschuim wordt veel toegepast voor afdichtingen in openbare ruimten waarbij de brandveiligheid van belang is.

Brandwerende tochtstrip polyetherschuim
EPDM sponsrubber tochtstrips

Toch geen brandwerende tochtstrip nodig?

Wij leveren ook een ruim assortiment aan tochtstrips die niet brandwerend zijn. De meest populaire strips die wij verkopen zijn van EPDM sponsrubber. Deze zijn echter niet brandwerend. Dit materiaal kunnen wij in verschillende vormen leveren, zoals in D-profiel, kroonband en P-profiel, maar ook rond en rechthoekig. Wij leveren de profielen met één zelfklevende zijde, in de kleuren zwart en wit. Deze zijn zeer geschikt om kozijnen en deuren af te dichten tegen tocht en water.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

De Biezen 16541 BN NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier